Helgen fortgår

Åh jag längtar lite hem till min egna säng, just nu delar jag en 120 säng med Per och den är verkligen överdrivet mjuk. Samt att Patrik snarkar, sjukt jobbigt för han får sömnapnéer så mitt i allt slutar han andas och sedan kommer en snabb pust.

Igår var vi på ett eftersläpp där vi röjde :) studsa runt från vägg till vägg, på festerna så använder de spotify som musik, vilket innebär att alla, verkligen alla är där och fifflar med listan för kvällen, så även vi. Linköpingsstudenterna även kallade Svenskarna, vi alltså, är här och plågar finnarna med Riverside motherfucker! Haha, dem är så trötta på oss, vi spelar den på repeat konstant och när vi kommer till eftersläppen så spelar vi den även där. Men igår kom vi på en ännu bättre låt, Alla som inte dansar med Maskinen. Vi börjar digga och det tillkommer folk till dansgolvet, det sitter några kvar och dricker öl men så börjar de nog lyssna på texten reser på sig, lunkar över och dansar. Ja för annars är man ju en våldtäcktsman, eller?! Från att ha varit tomt på dansgolvet blir det helt plötsligt fullt och tomt vid borden.



Sjuk och lycklig det är jag det, halsen värker men det verkar inte stoppa mig från att sjunga det högsta och dansa vildast av de alla. Ikväll ska jag försöka ta det lungt eftersom det är finkläder som gäller, men eftersom drickat är gratis och det är vin och sprit som står på listan så kommer det kanske gå.

Idag har vi suttit i en park och ätit picknick samt tagit några burkar, här gäller at underhålla hela dagen.

Näe nu blir det till att vila lite inför festandet!

Valborg

Helgen har börjat, i alla fall i Åbo! Vi var på sittning igår, det var en fulsittningen men mycket bättre än Linköpings fulsittningar för att vi kastade ingen mat och det var trerätters mat för 100kr, hur bar som helst.
Till förrtätt fick vi sallad, huvudrättet var ris och kyckling, efterrätten bestod av kardemumma brödbitar, allt var riktigt gott!
Till skillnad från Linköping så sjunger de 15 snapsvisor som är obligatoriska under sittningen. Vi från Sverige stod på bordet och sjöng Du gamla du fria och Portos visa, så ni kan ju tänka er vad jag hade ont i halsen efter den här kvällen, jag tog i för kung och fosterland! När vi gick in på sittningen betala vi för maten och för den drickan vi hade tänkt att drick under kvällen. Det är lite skumt för man måste verkligen höfta hur mycket man tror att man ska dricka, själv köpte jag fyra ölbiljetter och drack för en, det är liksom det jag menar, hur ska man kunna veta hur mycket man ska dricka för?!
Anledningen till denna dumma organisation är för att verksamheten är olaglig, man får helt enkelt inte sälja alkohol men man rundgår lagen genom att sälja dricksbiljetter.
Idag så har vi gått en eldprovsrunda där man dricker och utför nya lekar på varje punkt, dock har vi bara gjort en punkt eftersom finnarna inte trodde att vi skulle leva efter att ha utfört denna runda. Vi satt i en rullstol och drack en öl på tid medan en annan person körde en runt runt i en åtta, sjukt svår övningen eftersom ölen skummar så jävligt.

Nu sitter vi hemma och softar i väntan på kvällens eftersläpp, vi ska röja så som vi gjorde igår!

Mitt i staden idag när vi var på vår runda så såg vi en person som var ute och gick med sin häst?!
Haha, vi ba: SÅ här skulle de aldrig göra i Sverige, haha!



Nu blir det pizza!

Lockarna har fallit

Idag klippte jag av de blonda lockarna, kvar blev min egen hårfärg som jag inte haft sedan jag gick i åttan på högstadiet.



Det är cirka 2 cm långt i nacken.
Jag är verkligen skitnöjd med resultatet!

Imorgon bär det av till Åbo så jag får se om jag lyckas prestera ett eller två inlägg under den tiden annars blir det väl när jag kommer hem igen!

Tjingelipling!

Söndag

Jag började morgonen med att tvätta en maskin med kläder. Eftersom jag är en morgonpigg prick så är det inga problem en söndagsmorgon att få en maskin, yay!
Efter att ha satt i gång maskinen så städa jag mitt rum, dammsög, moppa och putsa toastolen. Det är hur rent som helst här.
Igår städade jag och Julia ur den gamla lägenheten, det tog oss fem och en halvtimme, effektiv städtid. Det känn så skönt att vara av med den skiten. Jag har ju inga fler ledig helger fram till dess att jag flyttar här ifrån. Det är som sagt mycket uppbokat. Nästa helg är jag i Åbo, helgen efter det måste jag skriva på den vetenskapliga artikeln, det är mycket helt enkelt.

På kvällen igår var jag hemma hos Lillvor och Emil, vi kollade på Avatar tillsammans med Richard. Det var riktigt trevligt tycker jag, då passade vi även på att smaka Marabou Passion. Den är faktiskt ganska god tycker jag. Richard, Emil och Lillvor tycker att den smakar te. Men det håller inte jag med om, den är syrlig och har på samma gång sting i sig.

Idag ska jag skriva klart mina observationer så en av uppgifterna som ska göras den här terminen är klar. Sen är det bara att hugga in på den vetenskapliga artikeln imorgon. Eller ska jag rätta saker i den andra uppsatsen som blev underkänd? Nja vi får se hur jag prioriterar.

Nu blir det lite mer te och sen drar pluggandet igång!




Linsgryta igen

Det är så här det är att vara singel eller ensamstående, ja det blir samma mat flera dagar i rad. Man tror att man kan frysa in maten, eller ja man fryser naturligtvis in maten dock kommer den aldrig fram från frysen igen sedan för att äta en annan dag. Nej så här fungerar det i familjen ensamstående Fransson, jag lagar många matlådor och denna maträtt måste ätas flera dagar i rad tills det är dags att laga en annan maträtt som sedan ska intas i flera dagar. Jag skulle ju kunna frysa in men som jag nämnt ovan så kommer inte den maten fram ur min frys.
Gah, hur ska man kunna laga bara enportionsrätter, nej det går ju inte, alltid två eller fler matlådor.

Idag har jag lagat linsgryta och jag lyckades pressa ut fem portioner.



Och inte nog med att jag har mycket mat som stör mig utan jag brände även min tunga, buhu!
Det är tredje dagen i rad som jag bränner min stackars tunga, det gör så ONT!

I övrigt så har dagen varit bra, jag har varit på en föreläsning om Inskolning. Kanske inte den bästa men den skapa i alla fall nya tankar som jag inte funderat kring tidigare.

Nu blir det mat!

Tisdag

Nu var det ganska längesen sist som jag skrev. Det har varit en lång helg med mycket festande, fem av sju dagar intogs det alkohol, därav mitt låga intresse för att skriva.
Det är en ny vecka och den började igår med en helddag på förskolan där jag gjort praktik tidigare. Att se alla mina små troll igen var ren lycka för hjärtat. Jag fick massor med kramar och pussar, de drog och slet i mig för att jag skulle se allt som hade hänt. Hur kul som helst!

När jag kom hem till korridoren igen så var det möte inför resan till Åbo. Yes ni hörde rätt, jag ska på minisemester från tisdag nästa vecka fram till söndagen då jag återvänder till Linköping igen. I helgen var det nämligen massor med finnar som bodde här i min korridor, de bjöd in oss till Åbo för att fira in Valborg. Till skillnad från Sverige så börjar valborgsfirandet på onsdagen och fortsätter fram till söndagen. Vi ska gå på två sittningar medan vi är där, jag är så spänd av förväntningar. Klädsel att packa ner är cocktailklänning och åvven till fulsittningen.


Haha, å jag som sa att jag aldrig mer ska dricka mer efter den här helgen men nästa helg så är det dags igen. Jag hade helt glömt bort att valborg var nästa vecka men men, jag vill ju inte missa mitt livs fest!

Idag har det städats och tvättats. Jag börja med sängkläderna i morse, när jag var klar med dem så cykla jag över till den gamla lägenheten. Till min stora förvåning så har de stängt av strömmen där så det går inte att dammsuga eller lyssna på radio. Jag städa ur mitt rum och sedan putsa jag alla fönster samt skrubba ur ugnen. Det får helt enkelt räcka för idag.

Ikväll ska det fikas med Ida, kanske Julia och Anja orkar dra sig över hit till bästa Ryd, vi får se helt enkelt.

Nu ska jag inta lunch eller middag kanske man får kalla det för, klockan är ju trots allt 16.20.

Tjing!

Här ska firas

eller nja, jag firade nog lite väl hårt igår...
Drack Champange och massor med vin, ni kan ju tänka er hur min kväll slutade. Eller i alla fall gjorde jag en mellanlandning på toan för att sedan gå vidare på fest.
Jag skäms lite, förlåt Anja, Julia och Micke, jag lovar att jag ska skärpa mig till nästa gång.

I min korridor har vi nu 12 extrapersoner som bor den här helgen när Dömd är. De är väldigt trevliga och festa kan dem. Totalt har de med sig 36 liter Jeltzinvodka och massor med Powerking.

Ikväll ska jag iväg med mitt lag till HG för att öva inför tävlingen på lördag, hoppas att vi vinner för det vore riktigt skoj.


Lagom mycket med mjölk tack, näe lite till...

Vad är definitionen på lagom, det finns inget som är riktigt lagom tror jag. Igår beställde jag en kaffe med mjölk, Amanda frågar hur mycket med mjölk jag vill ha och jag svarar naturligtvis lagom. Hon häller upp mjölk och visar mig och jag säger; näe lite till, tack!
Hur ska Amanda kunna avgöra hur mycket med mjölk jag vill ha i mitt kaffe?
Det blir lite som när man frågar kunden om de vill ha mjuka eller hårda paket på ciggen och de svarar;  Det spelar ingen roll.

Ida säger att det är för att människor inte vill ta beslut eller att det är en enklare väg till att inte ta beslutet som är ens eget. Så himla puckat, det kan ju bara vara jag som vet vad jag vill, ingen annan bara enbart jag vet.

Nästa gång någon frågar mig om hur mycket mjölk jag ska ha så kommer jag svara; En tredjedel mjölk, två tredjedelar kaffe, tack.

Det kanske är ett tecken på att jag är en veck människa som inte kan hävda min egen vilja, eller nja, jag kan vara stenhård som flinta när jag verkligen sätter den sidan till.



Idag trilla examensarbetet in i utskrivet format, yes! Äntligen! Nu är det hela över, vi ska bara skicka iväg exemplar till de som ställde upp i undersökningen.



Tidigare idag så var jag över till gamla lägenheten och plocka lite och förberedde inför att städa den, ja jag vet att vi har varit lite slöa med att ta tag i städningen. Men nästa vecka så ska jag i alla fall över och städa.

Ikväll blir det bokcirkel igen, jag har varit en dålig människa och inte läst ut boken, men det är enbart för att jag tycker att boken är riktigt skitdålig. Jag känner ingen passion alls inför karaktärerna eller något annat för den delen. Denna bok Jag är femton år och jag vill inte dö är som sagt inte värd att läsa, vill man veta vad den handlar om och hur slutet blir läs baksidan på boken, där har du boken nedskriven i en kortare version.

Igår var jag och Ida över till HG och skulle ta en fika samt lyssna på trubaduren som spela sin vackra musik. Vi drack vår kopp kaffe och sedan gick vi direkt övet till ölen. Tre och en halv öl senare så var det stängningsdags och vi blev utslängda. Haha, så lätt är det att fika på en pub på en måndag.


Strålande vår!

Dagen började med en snabb trip till Norrköping för en genusföresläning som var helt bortkastad på mig eftersom min hörseln var som helt avstängd och jag viskade mer med Julia än fokusera på vad den stackars föreläsaren sa.
Dock snappa jag upp några saker och nu vet jag inom vilket ämne jag ska skriva min vetenskapliga artikel. Genus helt enkelt. Vilka resonemang finns det i förskolan om genus? Jag tror att jag ska skriva utifrån den frågeställningen. Eller något liknande, är det någon som har ett annat förslag är ni välkomna med andra frågeställningar!

Solen skinner och har gjort så enda sedan jag vakna i morse, hur härligt som helst, blå himmel och frågelmåsarnas skrik, ljuvliga toner för mitt öra.

Jag har sett några vårtecken idag också:








Härliga vårblommor, dock har jag inte sett en enda snödroppe än. Lite besviken känner jag mig.

Nu blir det lite plugg och senare idag en promenad med Clara.

TJo!





Äventyr!

Idag har jag varit ute på äventyr, jag, Ida, Julia och Karin var modeller för en dag. Först kändes det lite läskigt men nu efteråt är jag supernöjd med att ha varit iväg på detta.

Här kommer lite smakprov på de bilder som jag tog.











Jag är väldigt nöjd med många av mina bilder!

I övrigt idag så har jag legat på sängen, pratat med Richard, ätit middag med Richard och hängt lite med korridorskompisarna.

Imorgon får det bli lite skärpning på min läsning och pluggande. Men det är imorgon det, nu blir det till att krypa ner i sängen och glo på tv:n som visar så omåttligt dåliga program.

Natti!


Tack

Tack till Sara och Anders som fick mig att tro på förhållanden igen.
Vi hade en diskussion igår om huruvida förhållanden konstant är bra. De berätta att så är inte fallet, det är mycket med vardagslivet som påverkar och ibland gör att man blir total irriterade på varandra.
Dock måste man inse att man är olika som personer och har olika sätt att hantera problem. Alla människor har sina fel och brister, man behöver bara jobba med dem.


Lördag

Denna dag har jag inte lyckats åstadkomma något som helst nyttigt. Jag har mest kollat på Tv, först inne på rummet och sedan ute i allrummet tillsammans med August.
Tråkdag än så länge!
I och för sig så har jag lyckats tvätta mina kläder men naturligtvis valde jag den tvättmaskinen som centrefugen var trasig på. Jag visste att det var en av maskinerna som gjorde så eftersom Richard tvättar sina kläder i denna tvättstuga. Men jag visste naturligtvis inte att det var just denna maskin. Jag har därför innan jag kunnat hänga upp kläderna varit tvungen att vrida ur flera liter vatten. Jag har en föraning om att det kommer ta minst två dagar innan jag kan använda något av de plagg jag tvättat, suck!

Gårdagen var trevlig, först var jag hos Julia och träffa lite människor, innan jag åkte hem gick jag in en sväng på HG och snacka med Mårten, Sebbe och Anders.


Jag har segat av som festmänniska just nu, all min peppning ligger på Dömd. Nästa vecka smäller det! Jag ska antagligen åka ner till systemet och köpa en b som i bag, b som i box, b som i baginbox!
Jag tål ju uppenbarligen inte sprit längre men vin fungerar fortfarande.

Ikväll ska jag över till Emil och Lillvor, kolla på tv eller film eller nåt. Det ska bli mysigt.


Plugg?

Nähä, plugg blir det inget här, jag har ju som vanligt massor med saker som jag kan göra istället för det.
Just nu sysslar jag med att koka min absolut första gröna linsgryta, mmm, gott, öh hoppas jag i alla fall.

Ser ganska oaptitligt ut just nu men det kanske bättrar sig med tiden.



Vegetariskt ska ju vara lite hälsosammare för magen, eller så blir det jätteroligt ikväll.
Jag ska över till Julia och company, lite fäst ska det bli i Julias nya lägenhet.

Idag som vanligt, ja det börjar faktiskt bli en vana att gå ut och gå med Ida å hennes hundar, så har jag promenerat. Egentligen ska jag ut och springa idag också men jag skippar nog det och tar en promenad till istället.



Jag lovar jag ska plugga också men först laga mat.

En sådan dag

Idag är en sådan där dag då man skulle ligga uppkrupen i någons stora famn, bara känna värmen och tryggheten, höra och känna hjärtat slå i ryggen. Mysa, för att sedan somna in av doften från dig.

Jag citerar Lillvor; "Tillsammans är man mindre ensam"


Jag vill också...

... ha köttbullar, pasta och ketchup! Här sittar jag med den mest färglösa måltiden på länge, pasta med stekt kyckling och cream fraiche.
Moroten förhöjer färgen lite men det är absolut inte den här maten jag vill ha, jag vill ha något som luktar gott och som någon annan har lagat. Dock måste det vara nyttigt så att jag kan bli av med min midjeväska (mage) som jag har skaffat de senatse månaderna.
Jag kanske skulle ta och mäta mig imorgon så att jag ser hur utvecklingen av viktnedgången har gått. Hmm det ska jag nog göra.

Sedan vill jag också att allt som jag vill ska vara på det sättet, människor i min närhet ska lyda min lag så att jag, jag, jag kan få så som jag vill! Enligt min väg! Jag hitta en bok på tåget ner igår, den heter  När du gör som jag vill. Jag kanske borde läsa den så att jag får reda på precis hur jag ska göra för att få er alla andra att dansa efter min pipa. Vad tror ni?


Hej!

Hej jag heter Maria och är numera anställd som förskolepedagog!
Ahh!!! Sköj, äntligen är det bekräftat, den 2 aug börjar jag jobba.
Denna dag har bestått av att jag har åkt tåg två gånger, läst 100 sidor i en bok och skrivit på anställningspapper.
Toppen tycker jag!

Ikväll kommer Ida, Anja och Julia förbi så ska vi planera examensfesten, yay!

Fira stort!


Snart kommer den!

Ja jag vet att jag är en typisk materialist men nu är det kris i mitt liv, mobilen, den enda källan till min omgivning är trasig. Den vill inte skicka sms längre och stänger av sig titt som tätt. Sjukt irriterande!
Men idag så kom mailet om att den nya mobilen är på väg till mig, iii , lycka!



Imorgon börjar nya kursen, den sista kursen för det här året kanske. Ska bli riktigt skönt att få den överstökad.

Nästa vecka och helg ska jag festa, det är Dömd som gäller, darttävling och kravall samt eftersläpp på kårallen. De i min korridor ska ha två lag sovandes här, detta innebär massa killar på nära håll. Här ska raggas! Jag har hört att killarna från Chalmers ska vara snygga som bara den.


Måsskrik

Idag vakna jag till ljudet av måsskrik, det är väl väldigt mycket ett vårtecken, ljuva vår tänkte jag och öppna persiennerna. Meh VA?! Grått och trist, vadan detta?
Jaha ja, det är väl så här april brukar se ut. Det var sol igår men det brukar det vara den fjärde april, varenda fjärde april. Varför jag vet detta är för att mitt ex fyller år denna dag och han har alltid påtalat att det är sol denna dag, det har liksom aldrig slagit fel heller, skumt.

Dagen har jag tillbringat med näsan i en bok, läst ut en och påbörjat en andra. Ja för vad ska man annars göra i ett korridorsrum, alla kompisarna trillar in ikväll eller imorgon. De i korridoren pluggar eller myser med pojkvännen. Så det blev liksom plugga som fick vara min sysselsättning idag.

Dagens humör är lite så där, sprang på Richard i trappuppgången och då sjönk det lite till. Fan vad det kan göra ont!
Sedan tror jag att vädret bidrar till detta sega humör.


Vår!

Åh sådan härlig dag, solen skiner och humöret känns på topp. Jag har plockat ur alla mina kartonger och har möblerat om i rummet. Jag känner mig nöjd med rummet helt enkelt.

När vädret blir bättre då kommer även alla utbytestudenter ut,  som hädan efter kommer vistas utanför mitt förnster i praktiken varje dag tills terminen är över. Grilla och skrika det är deras specialitet.



Detta är min nya utsikt.

Ikväll hade jag tänkt att laga en kulinarisk korridorsrätt men blev istället inbjuden till Emil och Lillvor. Det blir köttgryta, mums!

Detta hade annars blivit kvällens rätt.



Detta är grunderna i korridorsmat, det ska inte vara något som helst avancerat med den och helst ha en grund på fyra olika ingredienser.

Jag, Emil och Lillvor har tagit en underbar promenad i detta fantastiska väder. En sväng genom Rydskogen och sedan bort genom Vallaskogen, helt underbart med sol, åh mera sol, åh mera sol!

Nu ska jag lägga upp ett lässchema inför den här kursen så att jag vet hur mycket som krävs till de olika momenten.

Tjing


Ny mobil!

Yay! Jag har shoppat mig en ny mobil, den var inte allt för dyr och är precis allt det jag kräver av en telefon. Man kan ringa, skicka sms och mms samt ha mp3-låtar som ringsignal.



Nu blir det Hans och hennes på svt 1!

Tjing!

Har du nå... öh Glad påsk!

Haha igår var det dagen då hela mammas kvarter vimlade av små påskkärringar och påskgubbar. Påskgubben var den första att ringa på hos oss, vi var ute på tomten och springandes kommer han. Springer nästan in och säger;
- Har du nå... Öh Glad påsk!
Ja vad ska man säga om dagens påskkärringar, det är knappt att de har ritat ett fint påskkort som man själv hade när man gick runt och tiggde godis, mer fokuserade på godiset.

Mina kort såg väl ut så här i genom alla mina år.


På ett av korten som vi fick så var det en drake eller nåt något annat, jag tror att det var ett enda kort som det var en kyckling på.

Jag har slängt in en stek i ugnen, ikväll blir det lamm på menyn, mmm mycket gott!
Det är påsk det.
Dock blir det inga ägg den här påsken, mormor och Kurt bokade in påskbordet igår och jag har ju redan köpt biljett ner till Linköping. Jag får måla ägg nästa år, ingen förlust egentligen.



50/50

Idag bar flytten mot Norrtälje och till lägenheten i Linköping. Alltså hälften till varje ställe. Skönt att flytta hem saker till hemhemstället men ändå lite konstigt också. Svårt att förklara känslan.

I natt har jag delat säng med mamma, hon både pratar i sömnen och snarkar. Jag har ju redan svårt att somna på grund av alla mina tankar som vimlar runt i huvudet. I natt fippla det runt dikter i mitt huvud, där min smärta blev nerskrivet i ord. Det är hemskt att somna numera, jag vet liksom aldrig vad som kommer att komma.
Jag ska försöka hitta något eller någon att sysselsätta mig med så att jag snart kan glömma och gå vidare, dock ser jag inte hur jag ska lyckas.

Men det är lite som jag säger, man kan inte ha tur i både kärlek och jobb. Jag har väl uppenbarligen det bra på jobbfronten och skit på kärleksfronten.
Ibland när jag sitter så känner jag mig apatisk, fastnar lätt i tankarna. Jag längtar hemhem men när jag är där längtar jag tillbaka. Ibland längtar jag någon annanstans, jag hittar liksom ingen plats där jag känner mig till freds. Mest längtar jag efter din famn! Jag älskar dig JRG.

Deppdag!

Det som lyfter min dag är att jag ska köpa en ny tv snart.



Tjing!


RSS 2.0