Gott nytt år! Kram

Gott nytt år! Kram


Lycka

Jag har en gång tidigare haft detta som ett inlägg men jag upprepar för att jag gillar verkligen den här texten som jag fick från en kär lärare från lärarutbildningen, Ragnar Furenhed.

Lycka


Lyckan jagar vi allihopa. Vi springer efter den. Aldrig hinner vi fatt den.
Tänk om det beror på att vi har den i hälarna i stället, bakom ryggen. Att lyckan jagar oss precis som vi jagar lyckan och med precis samma brist på framgång: vi är för snabba för den. Man kanske skulle pröva, man kanske skulle sluta springa, man kanske skulle stanna upp ett ögonblick.
Då kanske lyckan lägger sina armar om en axlar och säjer, lättad:
Äntligen fick jag tag i dej.
Det kunde man testa. Och fungerar inte det får man väl försöka nån annan metod.
Generositet, kan man försöka.
Lycka, tycks många tro, är något som vi har rätt till, ungefär som OB-tillägg och ATP: något vi kan kräva, något som livet är skyldigt oss, något vi självklart ska ha. Tvärtom, är det nog. Lycka är något vi ska ge. Sen blir man genast lyckligare.
Snåla människor är aldrig någonsin lyckliga. Det är bara dom generösa som är. Och inte ens dom hela tiden, för det kan ingen vara.
Lycka serveras sällan i några jätteportioner utan den är mera som en klick löjrom.
När jag säjer "generös" tänker jag inte på materiella ting, fast dom har sitt behag dom också, förstås: nånting i ett rött läderetui.
Tänker man något vackert om en människa så kan man säja det i stället för att surt tiga. Det är mej obegripligt varför folk har så svårt att säja en vänlighet. Alltid kan man väl hitta något att prisa hos dom man kommer i kontakt med; man får anstränga sej lite.
- Snygga skor, kan man väl säja åtminstone.
Det är inte tråkigt, livet. Men ingen kan då påstå annat än att det är ganska besvärligt. Det minsta vi kan göra för varann, vi vandrare, är att göra vägen lite lättare för varandra.
Alla dom som är rädda för att visa vänlighet eller uppskattning, ge lite glädje - det är som om dom trodde att deras eget glädjekapital skulle naggas i kanten om dom gav bort en del av det. Men ju mera glädje man ger, desto mer får man behålla; det är konstigt men det är sant.
Ibland ser man människor som går gatan fram och ler. Inte mot nån särskild, dom är alldeles ensamma. Dom bara: ler. Det finns nästan inget bättre än att stöta ihop med en sådan människa. Man passerar dom på trottoaren, och man måste le tillbaka, det går inte att låta bli. Man möter deras ögon, fyra ögon ler in i varann. Efter ett sånt möte fortsätter man att le, och dagen har fått en annan dager: stadsgatan blir en solgata. I himlen blåser osynliga änglar trumpet, och molnen dansar munter menuett; man vill ta hela världen i famn. Lycka.
Av Stefan Audné

Sista dagen



Lite kanelisar utifall att mormor behagar besöka mig samt lite tidsfördriv för mig.

Blev lite less när jag baka, min syn är inte vad den har varit, fick kisa för att läsa hur mycket salt det skulle vara i degen. Buhu, ett tecken på att jag använt mina glasögon och linser lite väl för mycket, min syn blir ofta sämre utan glasögon om jag har använt glasögon mycket. Typiskt obra enligt mig.

"Sprider kärlek på en gata med för mycket ensamhet"

Puss

Trött trött men nöjd nöjd





Imorgon ska antagligen min mormor komma på besök, detta kräver lite mer uppfräschning av lägenheten så att hon inte tror att jag brås på min mors stökighet, haha!
En likhet mellan min mor och mig är att köksbordet alltid är stökigt, tokigt!

Filmer som jag rekommenderar:

& The town
& How to train your dragon

Puss

Don't die, please!

Jag har aldrig tidigare fått blommor som är i lökform.
Var tvungen att ringa mamma och fråga hur man sköter dem. Men tydligen gör jag något rätt för dem lever och börjar skjuta upp något som liknar en blomma =)




Idag har jag räknat ut att detta är andra nyåret på nio år som jag firar in som singel, lite häftigt!

Puss

Normal

Det känns, hmm, konstigt i kroppen. Ena stunden varm som en gryta och nästa stund iskall som en glasspinne :(

Tog tempen och, ja, ja den är normal för att vara jag 35,6 grader, jag är inte sjuk. Förutom sjukt trött, borde kanske sova mera. Jag gillar verkligen att sova.

Mina tankar strular runt i mitt huvud och det är sjukt jobbigt, det finns inga sammanhang och i vissa stunder stämmer allt. Kan det vara dags att gå till en psykolog eller terapeut? Eller är det så här jag fungerar? Feck!

En sak som jag har upptäckt sedan i lördags är att jag inte klarar av att ha choklad hemma, jag småäter, även om jag inte gillar chokladen rakt igenom, blä för mig! Jag ska genast göra mig av med den, senast idag.

Nu blir det mer Big bang, yeay!

Puss

Bytt färg

Jag har överraskat mig själv idag och bytt färg, tidigare har jag alltid valt starka färger men idag gjorde jag det. Jag har numera svart och grått som färg och är supernöjd!
Även gått från ek till valnöt, även det blev riktigt bra. Men som alltid är det kul att köpa nytt men ack så svårt att göra sig av med det gamla. Just nu är det för mycket möbler i mitt sov/vardagsrum. Jag trollar imorgon kanske, hmm, ah, får försöka i alla fall.

Jag fryser asmycket idag också, på Ikea hacka jag nästan tänder.
Så snart ska jag hoppa ner under mitt nya täcke och värma mig lite.



Har en helt galen frisyr idag, så jag har haft hårband hela dagen.

Puss

Skrubba

Skrubba, dutta, smörja, pricka, smörja, smörja, rulla, gnida.
Det är en hel jäkla process att försöka få till det men vilket resultat jag tycker att det ger mig.
Idag utöka jag till och med min morgonrutin med två nya produkter.

Dagen har varit underbar, det har provats och hmm:ats, och till slut var det perfekt.

Morgondagen förutspår jag samma öde, dock under helt andra förutsättningar.

IKEA!!!!! Som jag längtat, synd att Ikea ligger så långt bort, i Linkan var det alltid en cykeltur bort. Det är många saker jag vill ha men jag tror att jag bara tänker satsa på exakt sex stycken prylar. Låt oss nu hoppas att min mamma är lika duktig som mig och vet precis vad hon ska handla, för jag bokstavligen HATAR att gå allt för länge på Ikea.

Jag har funderat att det är dags att skaffa sig ett hembiträde, disken sköter uppenbarligen inte sig själv, tvätten måste jag tydligen gå med själv ut till tvättstugan och dammsugaren är inte självgående. Jaha, sista utväg, hembiträde! Eller en daltande mamma eller pappa som dem har i en serie som går på SVT.

Buhu, synd om mig!

Puss

Skum rubrik

"Aldrig kåt, är jag homosexuell?"
Men va?! Alltid kåt, är man hetero då eller?

Nu är det som tur 'är en oerfaren femtonåring som ställer denna fråga men ändå. Är det denna bild vi ger tonåringar. Varför skulle man vara homosexuell eller bi om man inte är kåt? klart man inte behöver vara antingen det ena eller det andra för att man inte känner sexuellupphetsning.

Så nu är jag nöjd!


Första semesterdagen

Fryser som ett jag vet inte vad, det gör fysiskt ont i kroppen i alla fall. Annars har dagen varit helt underbart bra, åh bättre blir den.

Ikväll blir det sittning, klänningen är vald, smyckena utplockade, så allt jag behöver göra innan S hämtar upp mig är att fixa frisyren. Sjukt jobbigt när allt jag vill göra är att stå i duschen för att få upp värmen. Burrrrrrr!
Händerna är is och kroppen skakar, topp topp! Kanske ska stå i duschen en timme, det hinner jag i alla fall.

The big bang theory fortsätter rulla på min TV, haha, vilken guldserie!

Puss

Gott gotti gott gott

En bra dag:
& Maraton på The Big bang theory
& Chokladglass
& Saffran och chili-te

Julefin

Sprang in en snabbis på Åhléns vid ringen, skulle köpa en foundation, fick hjälp och expediten utbrast; Men va, använder inte du hudkräm, du är så himla torr och fnasig i huden.

Haha, men tack! Nej idag har jag inte hunnit med tanke på att jag vakna två timmar efter att jag faktiskt skulle gå upp. Jag försökte dra på mig kläderna samtidigt som jag prata i telefon med jobbet. 20 minuter senare satt jag på bussen. Min sista dag, skön som bara den! Dålig start men ack så bra slut.

Jag köpte lite hudprodukter till mig själv efter råd från expediten, åh nu har jag duschat, skrubbat kroppen och smörjt in med alla möjliga krämer. Så nu hoppas jag verkligen inte att någon ska utbrista liknande kommentarer, för jag anser att jag är mjuk som en baby över hela kroppen.

Och nu är jag uttråkad, det känns som att jag ofta blir det. Nästan som att jag är alldeles för social för att klara av ensamtid. Imorgon ska jag dock umgås med hela tjocka släkten. Vi blir säkert 14-16 personer, svårt att säga nu men det brukar ligga runt den siffran beroende på om vi har pojk/flickvänner med oss i kusinskaran.
Det är tråkigt att julen inte får en att bli så där uppspelt som man blev när man var liten.

Puss

Blä!

Det var ett barn som fes på mitt ben idag, en riktigt varm och illaluktande äggmöck, blä! Sen hade barnet mage nog att resa sig lite och säga; Oj, vad är det som luktar?
Haha, äckligt!

Det var näst sista dagen på jobbet, imorgon blir det sista och vi ska förära den dagen med att baka lussebullar.

I detta kalla väder tvinga jag ut barnen på en promenad för att jag behövde lämna in mina skor till skomakaren. Så här får man verkligen inte göra men eftersom jag inte ska vara kvar så utnyttja tillfället. Sen hur skulle jag ha tid att komma till en skomakare så här innan julen, näe precis, bäst att göra på arbetstid. Efter jobbet gick jag tillbaka och hämta mina skor som jag ska ha på juldagen, tihi.

Imorgon när jag trillar hem i norrtan så ska jag städa min lägenhet och sen njuta av att jag har nio lediga dagar. Är det någon som är ledig imorgonkväll så hittar jag gärna på något!

Snart är det duschen, sängen, jobbet, kul liv jag har!

Puss

Saknad

Jag saknar de stunder då du och jag hade det bra. Dem dåliga kan dööö!
Mamma gillar dig i alla fall, åh det är ju bra, eller?

Lyckligt lottad

Jag har sådan tur med att ha så många fina vänner, både gamla och nya samt medelgamla eller hur man nu säger.
Ikväll har jag tillbringat lite tid med några av dem, det var riktigt trevligt. Lite utbytte av julklappar.
Åh vilka fina klappar sen!

Tack ni fina för ikväll!


Love u all!

Puss

Måndag

En bra dag på jobbet, den började med siså där 11 samtal från föräldrar som sjukanmälde. Vi har haft 6 barn idag vilket är ganska skönt för då hinner man med tvätt och dyliknande.

Jag sluta en halvtimme tidigare och var hemma i norrtan 16.20. Verkligen rekord för min del!
Sedan gjorde jag stan, fixa biljett, hälsa på kusinen, handla allt som behövs från systemet och etc.

Nu ska jag springa in i duschen och sedan vidare på glöggmys!

Puss

Söndag, snart måndag

Ja då var den här dagen över, den har varit supermysig. Shoppingen på stan gick toppen, jag var nere precis när butikerna öppna, så jag fick handla nästintill helt själv. Jag hitta de julklappar som jag ville ha, hur bra som helst.
Efter lite shopping på stan gick jag hem, väl hemma fick jag erbjudande om en fika. Så jag drog ner på stan köpte tre tårtbitar och sedan vidare till mina fikakompisar. Snack och hårfixande, sen hem, laga middag till päronen.
EN dag helt i min smak!

Imorgon påbörjar jag dag ett av de fyra arbetspass som återstår på detta ställe. Så härligt!
Efter jobbet imorgon ska jag iväg på glöggmys, så jag satsar på att det blir en bra dag även imorgon. Topp topp!

Dagens klipp: 10 par strumpor för 60 kr, yaya!

Puss

Julhandel



Gårdagen representerades av trötthet, jag höll nog på att bli sjuk. Idag mår jag bättre, har intagit frukost och en god kopp kaffe.

Idag måste jag köpa de sista julklapparna för annars blir nog dem personerna utan. Jag kommer absolut inte stanna till på vägen hem från jobbet den här veckan för att handla. Jag HATAR att handla när det är sååå här mycket folk ute. Köa det är bara en dryg åkomma.

Dagens största problem är att hitta en julklapp till en tjugoårig tjej, vad vill man ha då?!?


Åhh jag vill verkligen ha en katt!!

Puss

Dagens i-landsproblem

Middag.

Det är något som alla bör inta. En lagad middag, hälsosam och helst smakrik.
Mitt stora problem är ju inte att jag inte kan laga någon mat eller att jag inte har råd att göra det. Nej nej, mitt problem är att jag tappar lusten att laga mat när jag ska göra det till mig själv. I morse plocka jag fram köttfärs som jag tänkt tillaga på något sätt tillsammans med lök och tomat. Men ju närmare middagstid jag kom desto mindre lust. Så det blev, hör och häpna, smörgåsar. Yes, detta är min singelmat, det och gröt. Herregud så hälsosamt.

Idag har jag klätt granen, så vacker så vacker. Det börjar faktiskt kännas som jul!
Inför julafton så ska jag baka brödet till lunchen/middagen. Totalt misslyckande, imorgon ska jag ge mig på skiten igen fast den här gången efter ett annat recept! Morr!

När jag flyttade hem till Norrtan igen så var jag i stort behov att få igång internet fort, så då köpte jag mig ett mobiltbredband. Men det går segt och ibland irriterar det mig att den där dongeln ska häng i datorn.
Men idag så beställde jag mig bredband, telefoni och tv. I detta köp ingick ett suroundsystem och ett år med spotify premium. Topp topp! Jag är nöjd!

Puss

Snart så snart så

Nu återstår det bara sju arbetsdagar innan jag slutar på mitt jobb. Idag fick jag ytterligare bevis på varför jag verkligen vill sluta.

Som sista uppgift har jag fått den stora äran att lägga schemat den tjugotredje december, haha, kanske borde ge alla andra dåliga pass och mig själv bra tider.

Dagen har bestått av en hemfrånvaro på femton timmar, galet trött är jag och jag har verkligen ingen lust att göra någonting alls nu, inte duscha som jag behöver, inte äta middag eller laga middag, inte skriva ett arbete som ska vara klart typ nu. Det jag skulle kunna tänka mig att göra är att åka hem till någon annan och vara vaken hela natten. Kolla på film.

Är det någon som är sugen på att se en film på torsdag? Jag slutar tre den dagen och ska inte till jobbet förens klockan nio på fredag.

På vägen hem idag kom jag på värsta grejen som jag skulle skriva här men nu när jag väl ligger hemma på soffan så är min skalle tom.

En sak som gjorde mig bitter idag var att jag missa ena bussen hem med en minut så at jag fick vänta en kvart på östra station, blä för sega tvärbanor som sinkar min resa hem!

Puss

Härlig helg!

Fredagen började med lite tjejmys, vin och Harry Potter, dock mest massa snacka. Senare på kvällen mötte jag upp min bror på Moben. Det var riktigt roligt, dansa natten lång.

För första gången på väldigt länge så sov jag ut, jag sov till tolv på lördagen. Precis vad jag behövde.
Middagen intog jag på G tillsammans med H, R och S, sen blev det lite förferre innan Moben. Det var final på utmaningen. Ett väldigt bra band vann. Under kvällens gång sprang jag ihop med massor av gamla killkompisar, hur kul som helst att se vad dem gör nu för tiden.

Idag har det varit lite bakishäng hos S med pizza och Batman.
Åh för att förgylla min kväll så har jag ätit nybakade scones och ett krämigt kokt ägg, smaskens!

Åh Hallonsaft!

Puss

Synd

Tokigt lång dag, jobba från halv nio till klockan sex. Trött är ordet, sista delen idag var möte och julmys med jobbet.
Jag blev avtackad, fick en blomma och ett presentkort. Woopi! Samt att jag blev erbjuden ett nytt jobb på en av de andra förskolorna, synd att jag inte fick det erbjudandet innan. Jag hade verkligen velat jobba med den tjejen.

Imorgon avverkar jag den kortaste dagen på hela veckan, slutar halv fyra, det ska bli galet skönt. Då ska jag åka direkt hem och städa i ordning lägenheten så att den blir beboelig igen, just nu är det så galet mycket med disk.



Jag fattar ingenting och det är ingenting att bry sig om. För ingenting måste betyda att det betyder just ingenting. Ingenting kan ju inte vara värt någonting.

Istället för att skänka pengar för att köpa en get så gav jag pengar till en hemlös i Sthlm idag, det var värt massor, mer än ingenting!



P

Blev inget spelande för mig ikväll, orka inte och vill inte visa hur sämst jag är.

Idag ljög jag, fick frågan om jag har fast partner och jag svar; jadå, visst sörru. Svarar man det hos BM brukar man slippa andra jobbiga följdfrågor. Det blir liksom inget tjafs eller argumentation för sin sak.

Jippiiii!

Dagen på jobbet = Skit! Behöver inte dra allt där. Bara 11 dagar kvar!

Skrev in mig hos en barnmorska i HS, kanske låter mer spännande än vad det är, nope inga bebisar här inte. Var där i förebyggande syfte.
BM gjorde mig lycklig genom att berätta att jag har väldigt bra över - och undertryck. Till och med lågt blodtryck. Detta gör mig väldigt glad!
BM sökte upp min adress och blev chokerad över hur långt bort jag bor, men jag måste liksom vara skriven på sjukhusen runt i sthlm för jag hinner aldrig hem till norrtan för att utföra simpla saker som dessa. Men snart är det ändring på detta, yeah!

När jag trilla in på busstationen i norrtan så hämta kusinen upp mig och så drog vi hem till min mamma. I bilen skulle jag berätta att jag skrivit på för nya jobbet men jag kunde knappt berätta det sammanhängande för jag visste inte vad det är för dag idag. Jag är galet trött, skulle nog vara rätt skönt att sova i sthlm imorgon. Slutar sju och börjar jobba åtta dagen efter. Hmm, funderar på att höra av mig till min sovplats.

Vi spelar Wii hos mamma och min moster spöar Pyttan i bowling och tennis. Moster är inte bra på det men lyckas ändå fixa till spelet. Pyttans kille är lite bättre än henne också, hihi, synd om Pyttan ikväll :p

Jag ska snart visa mina skills!

Puss

Lättnad

Idag sa jag upp mig, gick in till chefen och sa "jag säger upp mig"
Klappat och klart, nu är det tolv arbetsdagar kvar! Sen en vecka semester och rakt in i nästa arbete.



I söndags drog jag och Linnea runt i spåret uppe vid Lv3, 5km, jungfrufärd på längdskidor. Jag kände mig bäst!



Jag längtar redan till helgen, veckan innebär börja tidig och sluta sent på jobbet, jag går under! Skulle behöva bo i Sthlm för att orka tror jag.



I helgen hittade jag ett kolsvart hårsrtå som satt fast i min hårbotten, what?! Hur kommer det sig?! Ja, jag vet att min pappa har mörkt hår men jag vill inte. Inte svart!

Puss

Mysdag

Idag ska jag bara göra det som faller mig in, därför startar jag upp morgonen med att ligga i sängen och mysa. Puss

Buhu

Här kommer fröken ödmjuk, "Jag hatar folk som inte kan inse att jag är lite bättre än dem"

Summa summarum av dagen, SKIT!



Jag skulle hellre sitta här än vara bitter i Sthlm.

Puss

RSS 2.0