Vill man vara fin får man lida pin

Igår fixade Julia mitt hår och det gjorde satans ont. Jag hade köpt en förpackning med en hätta och en virknål i, det blir ju så himla mycket lättare när man ska göra fina slingor. Problemet är ju att jag är otroligt håröm och får väldigt lätt tovor i håret och det var precis var jag fick. Det blev väldigt svårt att rycka upp något hår alls, men Julia gjorde ett bra jobb även fast jag nästan satt och grät under tiden.


Resultatet blev bra tycker jag, kanske lite för blont i det redan blonda håret men jag trivs i alla fall i utväxten nu. Jag tror att det kommer bli ännu bättre sen när jag kommer till Thailand. Det är bara fem veckor kvar tills jag åker och jag har mycket kvar att åstadkomma innan jag kan känna mig nöjd.
Jag har bokat en bibliotekarie och får förhoppningsvis tid redan den här veckan så att jag kan börja göra förarbetet med all litteratur.

Just nu sitter jag och Julia med en varsin dator i famnen och kollar på Mari Jungstedts film som går på fyran men vad fan är det med deras tal. Herregud, det är knappt så man orkar kolla med tanke på att det ser ut som att alla skådespelare är dubbade. Det är konstigt för det är ju svenska personer som har roller i filmen.

Jag var ut och promenerade med Clara idag, det var precis vad jag behövde för att bli av med min tjockisångest. Vi tog en runda uppe i Vallaskogen, jag har bara promenerat där en gång tidigare med Richard, det är en riktigt härlig runda och speciellt nu när det har varit så här bra väder som det har varit nu i helgen. Jag tror att min kropp behöver all sol den kan få så att jag blir fullt frisk.

Imorgon ska jag ut på min långa praktik, den varar i hela fyra veckor, det ska bli kul. Julia hjälpte mig att lugna ner mig inför den genom att förklara mina kursuppgifter. Tur att jag har henne! Efter praktiken blir det träning för hela slanten.

Näe nu blir det te och skorpa!

Nästan frisk idag

Igår låg jag nerbäddad i soffan hela kvällen med feber, jag hatar att ha feber, jag var varm och så frös om vartannat, blä. Jag åt massor med choklad för det är ju så gott och när man är sjuk tycker jag att man kan förtjäna att vara lite onyttig.


Dock tycker min mage idag att det var ett dumt beslut, men det är bara att acceptera för gjort är gjort.

Jag åt en jättegod frukost idag tillsammans med Julia och Sara, det blev yoghurt med flingor, Julias nybakade bröd och ett gott te, mums. Snart ska jag och Julia prova ett nytt kaffe, jag hoppas att det smakar gott. Det är ett sådant där kaffe som dem har delat ut på universitetet och gratis är ju nästan alltid gott!

Ikväll blir det bio med Julia, Sara och Robin, vi ska se Flickan som lekte med elden, den ska tydligen vara rätt bra. Maria (Julias kompis) tyckte att den är bättre än Män som hatar kvinnor. Det jag är mest spänd på är hur dem har framställt Niederman, vem som spelar Salanders pappa, kommer Erika Berger få en mer framträdande roll som älskarinnan och har Salander opererat brösten? Mycket intressanta frågor som jag kräver ett svar på =)



Efter ikväll vet jag....

Produktiv dag

Idag vakna jag tidigt, gick hem från Richard, åt fruktost med Julia, varit nere på stan och ute på Ö&B. Jag och julia har handlat allt möjligt på Ö&B, det finns så mycket med braochha-saker som man bara kommer ihåg att vi har saknat på grund av att det finns på ett överskottsbolag. Vi köpte till exempel 4 påsar 500g chips, hur bra som helst, billigt och verkligen nyttigt.

Jag fick tag på hårfärg till ett rimligt pris, 75kr annars kostar den 105, jag är nöjd. Nu kan jag ju äntligen bli av med den hemska utväxten som stör mig så fruktansvärt. Jag kommer även bli klippt i helgen, Julia får ta fram den fina Ikea-saxen och hugga sig fram i min lockar, det är välbehövligt för håret ser ut som ett skatbo, haha. Även jag ska få den stora och läskiga äran att klippa i Julias hår, man måste vara lite snål i alla fall som student.



Jag har börjat rensa ut bland min kläder för att göra plats i garderoben till Hilda, men gud vad mycket med kläder jag har som jag aldrig använder. Det är ju klart att det är fullt i garderoben när det är 1/3 av kläderna som man absolut aldrig tar på sig.
Jag har flyttat in alla kläder som jag antar att jag använder i Julias rum, jag har hängt en del av kläderna på galgar. Kroken galgarna har jag satt åt ett håll och sen när jag använder ett plagg så ändrar jag håll på kroken, så på det sättet kommer jag märka vilka kläder det är som jag inte använder alls och kan då kanske slänga. Jag är så smart!

Ikväll blir det tacos till middag, lite mys i soffan med en av alla våra tio filtar (jag kan inte förstå varför vi har tio filtar men det har vi) och sen senare krypa ner i min säng ensam. Richard åker till Märsta idag så jag är lite gräsänka (ja jag vet att man måste bo med varandra för att kunna vara gräsänka men ändå).

Lägenheten är uthyrd!

Så var dagen här när jag gjorde ytterligare en ekonomisk vinst!
Mitt rum är nu uthyrt till en tjej vid namn Hilda, så från och med söndag nästa vecka så bor vi tre i vår trea =) Gud så billigt det blir för oss tre.
I och med hennes inflyttning så kan jag leva ännu bättre i Thailand, yeah!

Jag har läst ut en bok till idag, jag börjar ligga bättre till med litteraturen än vad jag gjorde förut i veckan, haha det har gått tre dagar.

Imorgon blir det middag med tjejerna, jag tror att vi ska laga potatis- och purjolöksoppa med lite nybakat bröd, mums!

Bebis!

Förra veckan var jag, Hanna och Therese ut och hälsade på Anna-Lena och lilla Sigrid. Sigrid var så liten och söt! Jag vågade till en början inte hålla henne, jag har aldrig i mitt vuxan liv hållit en bebis och därför tyckte inte jag att det kändes bekvämt till en början men sen när jag haft henne i min famn ett tag så kändes det helt underbart. Fatta att det är som en docka fast levande, dockor är förövrigt mer medgörliga än vad en bebis är, hihi.

Anna-Lenas lilla bebis


Jag kände genast att jag vill ha en egen bebis fast om några år, bara tanken på hur dålig min ekonomi är just nu så skulle jag inte vilja få ytterligare en person som ska försörjas på mina pengar, huh ah!

Hanna som var med ut till Anna-Lena är gravid, hon har gått halva tiden men det syns knappt förutom på hennes gigantiska bröst. Det ska bli så kul att se vad hon får för en bebis, nu har hon ju även flyttat till Linköping så då kan man ju hänga mer med henne. Välkommen får man väl säga =)

Den här veckan ska jag dedikera åt att försöka komma i kapp allt som jag ligger efter med, än så länge har det fungerat bra för mig. Det enda som stör riktigt mycket är examensarbetet som blev lite omkullkastat nu när vi fick feed-back, handledaren gav oss, för länge sen, frågeställningen men nu fick vi tillbaka att vi måste ändra den, men va?! Hur kan hennes egen frågeställning vara fel, konstigt! Jag får känslan av att examensarbetet håller på att glida mig ur händerna, idag kände jag bara att jag ville byta ämne, göra jämförelse mellan Sverige och Thailand eller något liknande, men men vi fortsätter.

Jag var hos sjukgymnasten idag och ska nu få avancera med ytterligare en övning till på mitt träningsschema, yeah! Förhoppningsvis blir knät bättre, det behövs verkligen.


Jenny landa i Thailand idag, lyllos henne! Jag vill också vara någon annanstans, hemma hos mamma skulle räcka men jag har inte tid i helgen för jag ska gå på bio med Julia, Robin och Sara. V ska se Flickan som lekte med elden, hoppas verkligen att den är bra. Den får dock inte vara för läskig för jag har inte Richard arm att klänga på och då måste jag ju framstå som tuff bland kompisarna.

Näe men nu ska jag sussa så att jag kommer upp i tid till träningen och mera plugg, lyllos mig!


Helt sanslöst!

Det är ju helt otroligt vad dyrt det ska vara att köpa en biljett till festen på lördag, 300kr är billigast även fast biljetten kosta 100kr till ordinarie pris, dyrt!! Såg till och med en som skulle ha 1000kr fast han kunde sänka till 900kr om det blev en snabb affär, vilken jävla skitstövel!

Jag har nu för övrigt ett datum på Thailandsresan, jag åker den 26:e oktober och kommer hem till Linkan igen 7:e eller 8:e december beroende på om jag stannar en dag hemma hos mamma i sthlm. Det är nu bara sex veckor kvar tills jag åker, jag är både spänd och nervös över det. Tänk att jag ska åka hela vägen till Thailand själv, läskigt! Men det går nog bra för jag brukar ju umgås med mig själv rätt ofta =D

Ikväll har jag och Richard haft Lillvor, Emil och Niklas över på fika, det var supergott! Richard baka en kladdkaka och visa lite grädde till oss, toppen! Jag kan äta kakor nu mer för jag rehabtränar 3 gånger i veckan nu, så himla skönt att komma tillbaka till träningen. Knät börjar kännas riktigt bra igen, det som nu krampar är min högerfot som verkar ha åkt på en smäll eller liknande för den är svullen och det knakar när jag rör på stortån, aj!
På fredag ska jag till ortopeden, äntligen, jag har bara väntat i 1,5 månad för att få komma dit. Hoppas att knät är bra enligt henne.

Jag har lite ångest över skolan, ligger så himla långt efter i läsningen samtidigt som jag måste skriva och läsa till examensarbetet, jag förstår verkligen inte hur jag ska hinna med allt. Jag går inte på semenarierna och inte på föreläsningar för att jag inte ligger i fas med min läsning. Jag är bara riktigt less på skolan just nu.

Men men imorgon är en ny dag och nu ska jag mysa lite med Richard i hans nya soffa!

Puss och gonatt!

Bakisdag!

Fy tusan vad bakis jag är idag! Igår var det första bastukvällen för HET, så skönt att svettas lite, sen bar det ut på HG för lite dans och mera alkohol.
Det var verkligen roligt att gå ut och bara bry sig om sig själv och ingen annan som jag har gjort under hela Nolle-p.

Det var en tjej som gick fram till vårt bord igår och börja prata med Richard och Niklas. Efter ett tag tog hon Jennys vinglas och drack ur det och höll det som om det vore hennes eget, jag blev riktigt sur så jag tog glaset ur hennes hand och sa "Den är inte din!". Då tog hon nästa glas, dock ett tomt, och drack ur det. Ett glas som vi inte vet vems det varit. Så jäkla äcklig tjej, hur kan man gå runt och dricka ur andras glas, äckligt!!!
Annars var kvällen lyckad och riktigt rolig.

Idag känns det dock som att jag har sprungit in i en vägg med huvudet först. Nu blir det kex och vatten resten av dagen.

RSS 2.0