Lördag

Tänk vad dagarna rullar på, jag kommer knappt ihåg att jag äger en blogg som måste uppdateras med jämna mellanrum.

Denna vecka har varit lite blandad, först trodde jag att jag hade feber men det var det inte. Vi avverkade tre dagar i barngruppen och gjorde sedan två dagars planering på Skokloster. Skokloster visade sig vara rätt ok, vi fick mycket gjort men ändå så lite. Vi borde kanske sitta oftare så i arbetslaget så att vi kommer någonstans i våra tankar.
På torsdagen blev det lite fest med kollegorna även fast vi skulle upp dagen efter, men man har ju varit student ett tag så att kliva upp utan vidare mycket med sömn  var ju ingen stor grej för mig.

Ikväll har jag legat på soffan, tagit det lungt med en kopp te och kollat på filmen Flickan från ovan. Filmen var riktigt bra, lagom spännande för mig. Tidigare idag var jag nere på stan med Linnea och Jennie, det var trevligt. Men jag känner verkligen av att det blev lite sömn mellan torsdag och fredag, mitt huvud är verkligen helt slut.

Näste vecka blir det avfärd till Linkan, jag boka biljetterna idag och beställde klipptid hos Barbis. Åh längtar riktigt mycket ner till vännerna där.

Hade jag tid så skulle jah verkligen vilja se hur årets FOUL ser ut men det blir såå tajt om jag ska göra de.

Puss

Dem härligaste!



Jag är sååå förälskad i mina koppar som jag hitta på secondhandbutiken förra hösten. Sex stycken bruna glaskoppar med fat.

Lovely!

Sån där halvbra dag

Dagen på jobbet har fungerat toppen, lite rörigt då väldigt många barn har kommit tillbaka till förskolan. Många nya ansikten att ta in och många föräldrar att skaka händer med. Den här veckan har även förkylningarna börjat droppa in vilket är sjukt dåligt med tanke på att jag har noll immunförsvar mot barnens baciller.
På vägen hem började jag känna mig hängig så träningen blev inställd, tråkigt!

Tack Linda för din kommentar, känns verkligen som att jag skulle kunna ta all min packning och flytta ibland. Jag trivs bra här hemma men längtan efter Linköping känns av ibland den också.

Jag har väldigt fina vänner här hemma som lyfter upp vardagen, ni är verkligen bäst!

Nu ska jag vila för jag känner mig som sagt dålig.

Puss, älskar er!

Läge

Ikväll har jag kollat lite på lägenheter runt omkring i sthlm, dock har jag valt att ha arbetet i ett dyrt område. Utgångspriserna ligger i snitt runt 1500000 kronor. Dumt så nu vet jag inte om jag vill bo i sthlm om jag ska vara tvungen att punga ut med så många kronor, kanske är bättre att köpa en tvåa i Norrtan istället. Jag kollade även på lägenheter i Linköping, det känns tryggt där vet jag i princip vart jag vill bo om jag skulle bo där.
Det är nog de som skrämmer mig mest med att köpa lägenhet i sthlm, jag vet inte så mycket om områdena, hur ska jag kunna avgöra om det är ett bra område??


Andra veckan

Så nu har andra veckan trippat förbi på mitt nya jobb, denna vecka så har jag haft mina egna barn och det har varit såå mysigt.
Det har varit många omställningar, träffa människorna som jag jobbar med och försök till att ha möte i nya arbetslaget. Men som vanligt blir inget som man riktigt har tänkt sig, sjukdomar och liknande har gjort att vi inte riktigt kunde sitta ner tillsammans förens på fredagen.
Vilket underbart arbete jag har valt, jag är alltid glad och det händer nästan alltid roliga saker. Jag får fjanta mig hur mycket som helst och leka hela dagarna. Samtidigt finns det alltid tid till att läsa sagor som jag brinner för och det som gör det hela ännu roligare är att barnen älskar att lyssna på sagor.

Jag har kommit iväg och tränat två gånger den här veckan, jag la på lite extra vikter den här gången för att jag känner att jag har ökat i muskelstyrka. Till styrketräningen tar jag även lite löpning, där har jag gått från 20 min till 35 min. Jag blir helt sjöblött av svett efter dessa träningspass, åh jag älskar det!

Igår var jag iväg på en afterwork-öl med min kollega, det var trevligt, vi prata om jobbet och kom lite senare in på träning och pojkvänner. Sedan drog jag vidare till Anchor där jag mötte upp Linnea, Sofia och Jennie för lite middag och mer öl. Det var inte planerat att jag skulle träffa min kollega vilket gjorde att min alkoholkonsumtion blev en aning mer än vad jag hade tänkt mig. Full och trött åkte vi hem klockan 22.30ish.

Väl hemma så mötte jag en granne i porten som berätta att min andra granne hade fått sina rutor inslagna, det var skönt att det inte var mina rutor som blev inbankade. Orka komma hem och se en sådan sak. Nu hoppas jag bara att förening tar hand om min granne och kollar över om han ska få bo kvar eller inte, som sagt jag är lite trött på min granne. Känns som att skit kan hända när han bor här och nu har dte hänt.

Ah ja, idag blir det lite slapp, städning och lite häng med vänner.

Nu blir de te!

Puss

Lördag

Dagen började med en nyttig frukost, havregrynsgröt med lingonsylt, för att sedan övergå i en timmes träning. Jag bestämde igår att det vore trevligt med lite träning denna morgon, efter nio timmars sömn så är det ganska skönt att få röra på sig. Det blev styrketräning samt 25 min löpning, störtskönt.
Efter träningen cykla jag hem och gjorde mig iordning för en fika på stan med fina Malin.



Vi gick till Gallerian, dem har så underbart matiga smörgåsar så det var svårt att motstå. Efter gick vi lite på stan och inhandla en mascara.
Nu spenderar jag lite tid framför tv:n och datorn, det är sååååååå skönt att inte ha skola å tänka på utan bara sin egen tid. No more Ångest!

Puss

Fredag

Här sitter jag hemma, tidigare hemma än vad jag egentligen skulle ha varit, egentligen ska jag inte vara hemma förens om en halvtimme. Jag blev hemsläppt tidigare från jobbet inte mitt val, jag vet inte ens om jag känner mig glad över att vara hemma. Ena kollegan fråga vad jag ska hitta på idag och mitt svar var, "kanske sitta på en uteservering". Men nej det lär nog inte vara en uteservering.
För att inte känna sig allt för ensam hemma så har jag Tv, radio och datorn igång.

Idag saknar jag Linköping väldigt mycket =(

Torsdag

"På torsdag är de ärtsoppa, på lördag e de fest men fredag är ändå den dag ja gillar mest"
Yes, imorgon är det fredag, det ska bli så himla skönt att bara slöa efter en dag på jobbet, frågan är om jag ska hitte på något eller inte?

Igår gick jag från jobbet till ett träningspass med en personlig tränare, vi la upp ett träningsschema för överkroppen. Det blev jättebra! Idag lider jag dock av lite skön träningsvärk.

Dagen har jag återigen spenderat på mitt jobb, det som man gör om dagarna när man är vuxen. Det är fortfarande för många vuxna i jämförelse till barn vilket ger ett överflöd där jag inte riktigt behöver slita ihjäl mig om dagarna. Jag ser detta som positivt då jag kan har haft möjlighet att komma in i pendlingen.
Denna dag har dock skiljt sig från de andra då vi tog med oss åtta barn bort till Pysslingens lekgård, där Hannah förövrigt jobbar, denna lekgård är väldigt mycket bättre än vår lekgård så dit ska vi igen någon gång.
Jag avslutade dagen med att möta upp mamma på Globen, där åt vi middag och sedan tog vi bilen hem mot Norrtan igen.

Nu har jag skämt bort mig själv med vattenmelon, fotbad, vatten och rakning av ben. Jag upptäckte nämligen igår när jag träna att jag var ganska långhårig på benen, pinsamt!

Sängen ropar på mig nu och jag ska göra den sällskap för att få mer än åtta timmars sömn.

Natti! Puss

Nya jobbet!

Nu har det nya livet rullat igång, som arbetande kvinna. Jag jobbar numera som förskolelärare och är inte student längre. Det är en väldigt skön känsla att veta vad jag ska göra varje dag, gå upp tidigt, pendal med tre byten, jobba och åka hem så att man totalt har haft tolv timmars frånvaro från hemmet.
Jag trivs bra med mina kollegor, dock har jag enbart träffat en utav dem från mitt arbetslag. Detta på grund av att det är sommarförskola fortfarande. Jag träffar barn varje dag som jag vet att jag inte kommer ha nästa vecka. Så jag längtar lite till nästa vecka då min barn börjar trilla in och den ordinarie personalen är tillbaka.

Jag har även på två dagars pendling lagt mig till med att springa till T-banan, minsta möjliga väntan vill jag ha, därför tycker jag att det inte är sååå himla upplyftande när någon hoppar framför tåget och försenare min hemresa. Dock hade det släppt lagom till att mitt tåg skulle rulla förbi Östermalmstorg.

Än så länge är jag inte alls trött när jag kommer hem från jobbet, känner mig mer energisk, igår gick jag direkt från jobbet till att träna och idag ska jag ut på en promenad efter att jag tvättat och diskat.

Puss

Sista lediga helgen

Igår hade jag en riktig upplevelsedag, först var det Paintball, som var hur kul som helst. Jag satt och pangade bakom en vattentunna, första träffen som jag fick hamna på knät och gjorde si så där ont. Men andra gången jag blev träffad så smällde det till ordentligt i pannan på mig. Då gjorde förbannat ont, idag är det ett litet horn.



Här är alla gevär som vi lekte med.

Efter vårt pangande åkte vi hem gjorde oss i ordning och sedan blev det middag på Antep, jag åt en Black and white, mums! När middagen var uppäten så drog vi upp till Linnea och Linus, där partyt höll på till last man standing. Det var ritkigt roligt!



Denna dag har jag spenderat liggandes på soffan, hur trött som helst. Jag har till och med ätit en bakispizza för att bli normal igen, hjälpte dock inte.

Till middag slängde jag ihop detta, så nu börjar jag må lite bättre igen.



Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, yeay!

Puss

RSS 2.0