Underbara karl



Henke var på fixarhumör igår. Han olja in vår köksbänk och sedan gjorde han detta underbara chokladgodis. Dem är verkligen goda!

Idag ska vi ut på picknick om vädret håller sig fint. Jag ska baka lite pizzabullar så att vi har lite smarrigt tilltugg =)

Tårar som rinner

Nu har jag haft ont i två dagar av min njure men vid två tiden idag eskalera det gånger tusen. Jag bara hulka av smärta, försökte få tag på gynakuten men hade helt glömt bort att man hamnar i Danderyds växel som första kontakt så hon koppla mig vidare till vårdguiden. Ringde igen och blev råd att åka direkt till akuten. Nu är vi nyss hemkomna från akuten och jag känner mig som en helt annan person. Smärtan är borta och jag mår typ bra, öppnade ett paket från GlamMom och prova BH:n som jag köpt och den sitter asbra. Fick även ett personligt meddelande från ägarna :)



Choklad gör väl vem som helst glad efter ett akutbesök.

Klart



Nu är köket klart, i alla fall med kaklet. Silikonet kom upp nu på morgonen och kaklet blev tvättat.

Magen är öm idag men gör inte lika ont som den gjorde igår. Har som tur är inte varit tvungen att äta morfin än.



Nu är vi i vecka 26!

Jösses amalia

Det MÅSTE bli bättre snart. Sammandragningarna är lite väl påfrestande just nu. Idag är det ju en viss persons fel att det känns extra mycket. Jag ligger på soffan just nu och försöker vila som BM sa att jag skulle göra. Jag blev sjukskriven två dagar till så att det är 50% enda tills jag ska på återbesök hos läkaren. Fick även reda på idag att jag får jobba hemifrån på måndag, bara skriva nulägesrapporter. Då släppte i alla fall en sten från bröstet, vi får se hur nästa vecka ser ut efter läkaren.

Planen var att vi i helgen skulle göra en trip till Linkan men den är inställd då jag fick rådet att vila hemma. SÅ helgen är tillägnad soffan helt enkelt. Sjukt tråkigt men hälsan får gå före numera. Det är så jobbigt att inse att man inte mäktar med lika mycket som jag gjorde förut.

Det blir bättre! En positiv sak idag är att kaklet i köket kommer vara färdigt.

Ibland så

Ibland så har man de där dagarna som man är så effektiv att det blir äckligt åt det. Idag efter jobbet har jag gjort klart en dokumentation som jag har velat ha klart en längre tid. Det är verkligen för skönt att få sådana plågar klara.

Igår drabbades jag utav sammandragningar, idag har det varit lite bättre men ändå känt av lite sammandragningar.

Jag tror bestämt att min lilla gullunge blir starkare och starkare för varje dag för nu mera vibrerar magen till och från för att det rumlas runt i magen. Jag gillart men det är ändå en skum känsla att ha någon i magen.

Skriva skriva skriva

Denna trötthet som starkt tagit sitt grepp om mig är sååå jobbig. Jag jobbar halvtid på jobbet och det är verkligen precis vad jag klarar av sen måste jag hem och sova eller vila. Det värsta med att vara halvtid på jobbet är att jag blir ännu mer stressad av allt jobb som inte blir gjort. Jag ska skriva IUP-samtal, analys på de äldsta barnen, analys av BRUKenkäter och skriva kvalitetsredovisningen samt göra sjuhundra dokumentationer. Döda mig nu!

Jag tar lite i taget så blir det bra.

Kanelbullar





Här hemma bakar vi kanelbullar, jag är som sagt riktigt uttråkad så då får man göra något av sådant man har hemma. Just idag råkade det vara så att ja hade torrjäst hemma. Jag känner mig lite skeptisk till just den sortens jäst men vi får väl se om resultatet motbevisar mig. Det luktar gott i alla fall.



Fjösfärg men det är ungefär vad vår nya ugn vill prestera tyvärr.

Babyfilt!



Hemmasnickrad babyfilt, jag kommer nog aldrig att göra något liknande, det var verkligen jobbigt med velourtyget som krullar upp sig. Men jag är ändå stolt över resultatet!

Färgen är enligt både mig och Henke en henfärg och en utav mina favoritfärger.

Förlovad

Nu har vi varit förlovade i, hmm, åtta dagar kanske, eller snarare sedan 13 april. Henrik fråga vid frukosten om jag vill gifta mig, åh det vill jag! Vilken lycka i vår vardag, det är antagligen många saker som kommer fortsätta vara som det är nu förutom den skillnaden att när vi väl är gifta så är vi juridiskt bundna till varandra.

Vi är nyss hemkomna från staden, vi har varit ute och vallat min stora mage. På vägen hem blev smärtorna väldigt märkbara och tröttheten är fruktansvärd. Ja du, fy hur ska det bli om ett litet tag??


Smärta

Den här smärtan som jag haft i rumpan hela dagen håller verkligen på att ta kål på mig. Det gör så ont :'(

Enormous

Ja jag känner mig verkligen enorm när jag gick till BH-butiken för att köpa ny bh, en storlek större, nope. Det blev tre storlekear större. Gick från en stadig GG till I, japp IIiiiiiii i storlek. Detta innebär att jag har ökat fem storlekar i BH sedan jag blev gravid. Suck! Det värsta med att öka i storlek är att man får köpa de fula spetsbhåarna som täcker hela bröstet, dock fick bekvämligeheten vinna idag. Om två månader kan jag ju köpa amningsbhåar.

Jag träffade Anna och Lisa efter jobbet, trött är väl min beskrivning. Det är mycket trevligt att träffas men efteråt blir man helt slut. Jag önska att jag kunde varva ner så pass att jag kunde sova en stund men jag vill vara vaken när Henke kommer hem. Min älskling <3

Nu har jag inhandlat presenter till Henkes syskonbarn, ett Hästritblock med pennor som har bilder på hästar till tjejen samt ett presentkort på Bio till killen. Hoppas att dem blir glada =)

Godmorgon



Nu är babyskyddet inköpt till priset av att hyra två, det är najs!

Jag gick upp tidigt idag för att, ja för att jag blev väckt av Henriks väckarklocka, vi har tydligen den policyn här hemma. Det är okej att han väcker mig när han ska upp först, uppenbarligen med tanke på att han tände sänglampan och lyssna på radio, men när jag ska upp först då ska jag helst inte andas eller röra mig i rummet när han ska sova vidare. Han är bra söt han!

Eftersom jag ändå var vaken så kunde jag lika gärna ligga och klocka hans duschning och till min förfäran så duscha han så länge att frukosttiden var på väg att försvinna. Inte okej enligt frukostätaren som jag är, jag gick naturligtvis upp och laga gröt och kaffe till honom så att han kunde sitta och äta i lugn ro. Sen att jag inte hade tankat bilen igår, även fast jag visste att det behövdes till idag, det är ju petitesser enligt mig, då sker ju stressen utanför hemmet. Nu känner jag mig stressad av att bara jobba 9-13 i tre dagar, vad ska jag hinna med?? Livet är inte till för att vara lätt ;)

Klappa lilla magen

Äntligen börjar det komma en förklaring till min sjukdom och sjukdomskänsla. Eventuellt så förklarar detta även varför jag fick en blödning. Summan av läkarbesöket blev antibiotika och 50% sjukskrivning i två veckor. Nu ska jag verkligen vila upp mig och hoppas på förbättring.

Nu sitter jag i soffan och klappar magen och vår lilla älskling som rullar runt för fullt.

Solsken!



Vi har bakat lite smarriga bullar!

Magen vecka 24



Idag är jag på jakt eller nja inte jakt men ute på en jämförelseturné. Hur stora är magarna vid denna vecka?

När jag tittar på bilder på google så tycker jag att alla andras magar ser så grymt mycket större ut än vad min gör i samma vecka. Det kanske är positivt, vem vet. Det står att man kan få strimmor den här veckan men än så länge inga, peppar peppar. Där av den nakna bilden ;)

Jag köpte amningsbh igår men good damn vad fulla bröst man får. Jag orkar inte leta efter något dyrare just nu. Jag inväntar lönen.

Tager vad man haver



Jag tänkte igår att jag skulle laga kött med hemgjord rödvinssås och potatischips idag. Problemet, det borde jag ha känt redan igår, var att jag inte hade en uns till ork att komma iväg för att handla. Så nu blir det lite av vad som vi hade hemma. För en gångs skull så fanns det väldigt mycket som blir gott tillsammans. Sallad, tomat, ägg, rädisor, bacon, pasta, köttbullar och nötter samt lite balsamvinäger. Nu väntar jag bara på att mannen i mitt liv ska trilla in genom dörren så att vi kan äta. Jag har även slängt ihop lite kanelbullar som vi ska fika på ikväll över en film.

Sykk

Hemma igår, helt slut och idag är det inte mycket bättre. Det känns som att någon har dragit ur en propp eller att jag har sega batterier. För usch och fy, hängig är ordet!

Det är tur att vi har en så otroligt skön säng eftersom det är här jag bor.

Lite ont ska man genomlida

Ja så sa min svärmor när vi diskutera vilken otur jag haft hittills med graviditeten. Men jag vet inte i vilken romantisk värld jag levde i när jag antog att det skulle vara mer underbart att vara gravid. Som det är nu skulle jag kunna tänka mig ett barn för att slippa genomlida det igen. Dock vet jag att det kommer vara värt det när vi väl står där med vår bebis.

Nu genomlider jag mer av den vanliga smärtan som man kan tänka sig ingår, inga njurbesvär eller blödningar, bara vanliga hederliga foglossningar som får mig att gå som en gammal kärring. Jag sitter ner medan jag smörjer in mig för att inte blir trött i benen. Har en stol vid spegeln för att orka föna hela håret. Jamen du förstår, jag blir trött och pirrig i benen. Dock här kommer det positiva, till nästa vecka så är det normalt att ha gått upp fem till sju kilo under graviditeten. Jag har gått upp sex kilo, toppen toppen toppen. Sådant mår jag bra utav, även fast det är tungt



Nu till något helt annat, mamma ringde idag och berätta att en granne till henne kommer och hjälper oss och kaklar köket. Så najs, i övermorgon ska vi inhandla fog och fix så att det blir genomförbart kanske redan den här veckan.

Glad påsk



Glad påsk alla fina vänner!

Påsken har varit lång men ack så kort, jag vill vara hemma längre. Påsken börja med lite ont i halsen som hållit i sig hela helgen. Sedan har jag plågats av foglossningar så att det har varit jävligt plågsamt att vända sig på nätterna. Men annars så har vi fått väldigt mycket gjort, slängt och upplockat i lägenheten.



Igår var jag och Henrik på Rusta och shoppa loss, där inhandlades en fin matta som ligger i vardagsrummet samt en fin miniatyrbyrå till hallen.

Vi avverkade våra mammor igår också, först var Henkes mamma över på fika. Senare kom mamma och Perra över för lite varma mackor och en cup cake. Vi var även ner i källaren och grävde fram alla våra sällskapsspel så att kvällen kunde förgyllas av lite Carcassone. Mycket trevligt!

Jag och Henrik kollade på en ny film igår, Drive, den var verkligen spännande. Jag brukar nämligen somna kring den tiden som vi titta på filmen men nu satt jag uppkrupen i hörnet på soffan med en kudde i högsta hugg. Spännande var ordet!

Idag ska vi baka en moussetårta, hoppas att den blir god och fin =) Sen blir det en sväng över till Henkes mamma för lite påskfirande.

Snart vecka 23



Magen växer så att det bokstavligen knakar, ibland känns det som att den blir större varje dag. Bebisen sparkar på så härligt varje dag, som mest när barnen på jobbet skriker eller är ledsna. Att ligga i sängen och känna hur den förflyttar sig är det bästa jag vet just nu!

Långhelgen börjar jag med ont i halsen, lite tvättning och diskning, jag ska väl försöka mig på att städa toaletten och de andra utrymmena. Stackars Henke flytta åt min mormor idag, han som var så trött igår men det är snällt av honom att ställa upp med tanke på hur mycket mamma har hjälpt oss.



Här hemma har vi påskpyntat lite grann.

RSS 2.0