Iiii lycka!

Ja från och med idag så är jag vuxen, eller, nja vuxen men på väg mot det.
Examensarbetet är inlämnat och under tiden som jag satt med de sista detaljerna ringde de från förskolan och berätta att jag får det jobbet om jag vill.

Hihihihi, jag hoppa runt i bara trosor och t-shirt i lägenheten och ringde till alla som jag visste att jag kunde få tag på!
Naturligtvis finns det ju alltid de som aldrig svarar men men, jag är lycklig ändå!

Jag, Ida och Julia har bestämt att vi ska ha en examensfest tillsammans, som det er ut just nu blir det runt den 28 maj. Så spännande!

I morse mådde jag skit men det vägdes genast upp av dessa nyheter!

Ikväll ska jag fira med tårta och te hemma hos Maria! Ah lycka! Lycka, Lycka!

Tjing!


Bokcirkel

Packa, packa, slänga in citat i en uppsats, tvätta, tvätta å avrunda med lite bokcirkel.
Det är min dag i korta drag.

Det är sååå jobbigt att packa ner saker och sortera ut vad som ska till Norrtälje och vad som ska till studentrummet. Ja jag vet studentrum, det är som att backa i utvecklingen, men oftast brukar det vara så man gör innan man vågar göra något nytt, eller?
Det kanske kan kallas för reflektion eller att reflektera över sin livssituation?

Här hemma tvättas det massor inför flytten så att jag kan packa ner rent. Men eftersom denna lägenhet itne har så mycket med ställen att hänga på längre så blir det väldigt jobbigt att tvätta flera maskiner i rad. Dock löser jag det genom att hänga på dörrarna lite överallt.

Ikväll var det bokklubben som gällde, vi har läst boken Patient 67 eller Shutter island som filmen heter. Boken var väldigt bra skriven, jag rekomenderar den verkligen. Dock blev jag lite fundersam över slutet. Nästa vecka har vi i bokcirkeln bestämt att vi ska gå och se filmen, så att vi kan avgöra hurvida den går att filmatisera. Linda har dock redan avslöjat att den är bra som film.

Imorgon ska jag kassera in 270 kronor på bokförsäljning, yay! De pengarna kommer sitta bra känner jag. Jag kan inte riktigt förstå varför pengarna bara springer iväg varje månad. Även fast man inte gör något så försvinner de, hmm?
Är det någon som befinner sig på Campus imorgon så tar jag gärna en kopp kaffe.

Eller, haha, jag vet vart mina pengar försvinner, till exmepel på mina fika pauser!

Så här snygg är jag ikväll!



Funderar på om jag kanske ska börja ha håret uppsatt oftare, det är både skönt och snyggt!

Tjing!

Flyttdag!

Idag har Julia flyttat ut, jag var upp och hjälpte henne klockan 11. Det gick relativt fort att flytta in allt i bilen. Dock så sträckte jag en muskel i ena axeln. Det gjorde inte så ont förut men nu är det en hemsk smärta som gör att jag inte kan lyfta ena armen. Jag hoppas att detta går över tills på torsdag för det är ju då jag ska flytta iväg alla mina prylar.
Jag ser faktiskt fram emot att få flytta för i den här lägenheten är det bara tomt och ensamt.

Igår gick jag på bio, jag såg Avatar i 3D. Så häftigt att se hur det går att göra filmer. Vissa stunder kändes det som att man själv var med i den världen.


Efter att Julia masat ut alla sina saker drog jag fram dammsugaren och körde ett varv. Sedan torka jag av bänkytorna och plocka undan lite saker i köket. Nu känns det lite mer hemlikt igen.

Dagen har gått i ett långsamt töcken här efter, jag har badat för att lindra smärtan i axeln och startat en tvättmaskin. Det kommer nog inte ske mer i hemmet idag.


För övrigt känner jag mig nöjd och tillfredsställd!

Tjing!



Nu var det gjort!

Så nu sitter jag på tåget ner mot Linköping igen, härligt att komma hem, jaja, nu till det enda stora som hänt denna dag. Denna dag med stort D. Morgonen började med att jag vakna med ont i halsen och helt förskräckt för jag drömt om att jag hoppade fram över strand där det låg massor med ormar. Det djur som jag tycker är absolut värst på hela jorden. Jag var ypperligt glad att det bara var en hemsk dröm.
Jag tolka denna dröm som att det skulle komma massor med frågor kring Lpfö98, så mitt mål på morgonen var att läsa igenom denna minst en gång. Det gjorde jag på bussen in mot Sthlm.
När jag kom fram till min slutstation blev jag positivt överraskad, det fanns mer natur än vad min kära vän sagt tidigare.
Eftersom jag var en halvtimme för tidig så gick jag en vända runt i närmiljön. Åh härliga Sthlm med allt detta vatten. Precis vid förskolan så ligger det en Adidas outlet som jag besökte en sanbbis innan jag gick iväg till intervjun.
Jag träffade två arbetsledare, de förklarade för mig att enhetschefen var tvungen att infinna sig på en annan plats denna dag. Sedan berätta de att detta bara var den första intervjun och att om jag var intressant så skulle jag få
komma tillbaka, detta ska jag få reda på efter påsken. Innan dess ska jag ha mailat min löneanspråkan.

Detta är punkterna som vi behandla under intervjun:
  • Berätta vem du är.
  • Goda egenskaper som privat- och yrkesperson
  • Något som jag anser att jag behöver förbättra.
  • Min vision och mål med förskolan och detta yrke.
  • Lpfö98, vad anser jag om den och mina reflektioner kring den nya läroplanen.
  • Vad jag som pedagog kan tillföra till denna förskola.
  • Mina erfarenheter om pedagogisk dokumentation.
  • Min syn på hälsa
Jag tror att det var detta i stora drag, kan ha varit något mer som de ställde frågor om. Men ni som ska söka jobb kan ju förberedda er på följande punkter.

Jag känner att intervjun gick väldigt bra, jag har en sådan där skön känsla i magen. Pirr pirr!

Efter intervjun så åkte jag till kungshallen och åt min absoluta favoriträtt Fläskfilé Santa fee. Innan jag steg på tåget så slösade jag lite pengar på en Café latte och en riktigt smaskig chokladmuffins.

Idag känner jag mig så där glad att jag bara går runt och ler mot min omvärld. Jag hjälpte en gravid kvinna att komma upp från en stol på Din sko och har träffat en trevlig tjej på tåget som jag småsnackat med innan hon började ringa i sitt arbete.

Jag är en sådan där toppenglad tjej!




Ikväll kanske det blir bio, jag funderar på Avatar.

Nu ska jag fortsätta skriva på min uppsats och lyssna på Christer i P3.

Pussen & Kramen


Åhå inte gråta nu då!

Min ena handledare sa så när jag öppna paketet som jag fick av dem. Fast hon menade sig själv, jag grät i alla fall inte. Mina gulliga handledare gav mig den här boken!



I den här boken finns alla de rim å ramsor och sånger samt berättelser som vi jobbat med under tiden som jag varit ute på praktik.

Tack ni fina!

Det är den bästa presenten som jag fått under min tid på lärarutbildningen.

Sista dagen på praktiken kändes mycket ledsam, det blir jobbigt att bli av med mina 17 barn nu när man precis börjat gilla dem så mycket.

Imorgon gäller det, intervjun på förskolan, iiii, spännande!
Håll tummarna för mig!


Min ena uppsats är snart färdigskriven, det saknas ungefär en sida text sedan kan jag skicka iväg den till Karin som ska opponera på mig. Jag tycker nog att mitt arbete är ganska bra, även fast det mest är ett hopplock av texter.

Dem som vill hjälpa mig får gärna skriva tre saker som jag är bra på och tre saker som ni tycker jag behöver förbättra.

Tjing!

Åh så hurtigt

Två dagar i rad så har jag promenerat hem från stan när jag kommit från Norrköping. Riktigt skönt har det varit, luften är så uppfriskande att man skulle kunna vara ute hela tiden.

Idag har jag blivit godkänd på praktiken, Mvg skulle hon ha gett mig om det inte vore för att man inte kan det. Hon berättade även att hon ställer upp som referens om jag vill. Skitbra!

Imorgon är sista dagen på praktiken, ledsamt. Hur ska vi allaihopa överleva?

Ah ja jag ska i alla fall bjuda på goda muffins.



Ikväll ska jag skriva och kolla på DHW med Maria och Julia!

Tjing

Måndag!

Måndag måndag! Jag har idag gjort nästnäst sista dagen på praktiken. Inget speciellt som hänt där, en vanlig dag där mina relationer till barnen stärks. Det kommer kännas jobbigt att lämna mina barn sen. Jag får komma och hälsa på samt kanske göra de två dagarna där som är i nästa kurs.

När jag kom tillbaka till Linköping missade jag bussen med, ja vad kan det handla om, kanske cirka 30 sekunder. Suck! Så tiden som var till nästa buss spendera jag med att shoppa på Gina.
Detta är mina inköp!




Det blev en blommig kjol, en korallfärgad topp, ett par jeans, ett par bruna och ett par svarta leggins samt ett svart linne.

Jag är helnöjd!

Jeansen och toppen ska jag ha på mig på torsdag då jag ska iväg på en arbetsintervju i Stockholm.



Då kommer jag se ut så här, kanske inte de röda strumporna dock.

Ikväll ska jag skriva på mitt reflektionsdokument och förhoppningsvis bli klar med det eftersom min handledare vill kolla på det imorgon. Dumt!
Boken som jag ville ha har nu kommit till biblioteket så nu kan jag gå iväg och hämta det. Som tur är så har biblioteket öppet till kl 21 på kvällen, jättebra tycker jag!

Nu blir dte middag med Julia.

Tjing!

Söndag

Idag är det söndag, ja men det vet väl alla men det är inte vilken söndag som helst utan den söndagen som jag och Anna skickade in vårt examensarbete för första gången så examinatorn kan bedöma arbetet. Jippi!
Förhoppningsvis tycker han att de ändringar vi gjort är toppenbra och väntar på att vi kompletterar resterande som vi inte kunde göra den här helgen.
Hela helgen har gått åt till examensarbete och förhoppningsvis ger det resultat också.

Igår kväll så kollade jag och Julia på Bröllopsfotografen, den var helt okej, vi gav den fyra av fem möjliga stjärnor.

Jag skickade iväg en förfrågan till en person om vi skulle kolla på en film ikväll, på msn naturligtvis. Personen ifråga var inte vid datorn. Jag fick inget svar och personen loggade ut. Vad kan det betyda?
Vill personen inte umgås med mig eller loggades denne ut på grund av något annat.
Om det är det förstnämnda kan jag säga att jag tycker det är sjukt respektlöst och fegt, är det den andra anledningen så är det ju inget mer med det. Då ska jag fortsättningsvis ställa frågor via sms.

Vi har som uppgift i min kurs att skriva ett reflektionsdokument tills på onsdag som sedan ska behandlas på fredag. Till uppgiften så har lärarna rekomenderat littertur som ska kunna ligga till grund. Jag har snart läst hela den ena boken och kommit fram till att det inte finns mer än en mening som kanske skulle kunna hjälpa mig att stödja upp mina resonemang. Skitbok!
Den andra boken som jag behöver är Etik i pedagogiskt vardagsarbete, är det någon som har den och kan låna ut den till mig innan tisdag så vore det toppen!

Imorgon är det praktik igen, resan dit kommer bli toppen för nu är Julia tillbaka så vi kan snacka hela resan till och hem från Norrköping! Men jag känner mig nog inte alltför pepp på praktik, blir ju bara sjuk hela tiden, ah jag hatar snor!

Idag har jag funderat mycket på vad jag vill med ett förhållande.
  • Någon som tycker om mig för den jag är.
  • Vill vara med mig men ändå vill ha ett eget socialt liv på sidan.
  • Någon som visar mig respekt och som kan lyssna på det jag säger utan att behöva lösa mina problem.
  • Någon som vill ge lika mycket som den tar.
Det är ju inte så mycket som jag begär.

Om en och en halvvecka flyttar jag till mitt korridorsrum, det ska bli mycket spännande, jag får se vad det är för filurer som bor i min nya korridor. Jag vet att jag bara ska bo där i cirka två månader men mycket hinner ske på den tiden.

Jag har hamnat i en så sjukt konstig cirkel med min sömn, antagligen för att jag inte känner mig helt nöjd med min tillvaro. Men i alla fall, jag brukar runt 20.00 på kvällen börja känna att jag bör gå och lägga mig, så att jag slipper sitta och vänta på att klockan ska bli 22- 23.00, vilket är en mer normal tid att sussa. Jag funderar på om jag ska gå iväg till en psykolog jag med så att jag får prata med en person som kanske kan ge mig andra perspektiv eller vinklar.
Det kan ju även vara så att examensarbetet har gjort mig så här samt att det är väldigt mycket i min kurs just nu.

Jag får väl fortsätta plugga nu då, det är ju de enda som jag har att göra på min fritid.

Tjing!

Hoho!

Jag har klarat opponeringen och respondentskapet, dock är det många saker som ska fixas i arbetet. Lite väl mycket för min smak eftersom jag skriver på en annan uppsats just nu och för att jag inte har skrivit reflektionsdokumenten än till nästa fredag. Ah! Jobbigt!

Allting löser sig, det vet jag ju men jag har svårt att se i vilken ände som är smartast att börja i, stora uppsatsen eller lilla uppsatsen? Reflektionen eller när ska jag göra den?!

Jag har ju nästa helg på mig också att skriva på den lilla uppsatsen, gah, ångest, hur jag göra nu?

Jag vill ju verkligen bli klar med examen nu! Men till vilket pris.

Lalalalaaaa lalalala!

Meet me halfway there

I can't go any further then this
I want you so badly, it's my biggest wish

I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day yes, i'm really missin' missin' you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl, wuz up, it use to be just me and you
I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day, yes i'm really missin missin you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl wuz up, wuz up, wuz up, wuz up

Meet me halfway, right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Girl,i travel round the world and even sail the seven seas
Across the universe I go to other galexies
Just tell me where you want, just tell me where you wanna to meet
I navigate myself myself to take me where you be
Cause girl I want, i, i, I want you right now
I travel uptown (town) I travel downtown
I wanna to have you around (round) like every single day
I love you alway..way


Can you meet me half way (I'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Let's walk the bridge, to the other side
Just you and I (just you and I)
I will fly, i'll fly the skies, for you and I (for you and I)
I will try, until I die, for you and i, for you and i, for for you and i,
For for you and i, for for you and i, for you and i

Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Can you meet me half way (yup yup)
Meet me half way, right at the boarderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

Jag älskar den här låten som Black eye peas har gjort! Meet me halfway there heter den och det är ett riktigt skönt sound i den.

Idag genomförde jag min teater med mina barn, älska, kan det bli bättre än förskolan; Snor, bångstyriga barn, tårar och all denna kärlek. Mys!
Teatern gick väldigt bra, lite trassel i början men jag tycker att det flöt på bra med tanke på att skådespelarna var från 3år till 6 år.

Nu på kvällen har jag skrivit på min mini-uppsats. Jag gör framsteg och det är ju verkligen toppen, kommit lite mer än halvvägs! 9000 tecken av 16000.



Tjing!

Nu drar det ihop sig!

Jag har inhandlat kartonger till flytten som går av stapeln den 1 april, man får gärna anmäla sig som frivillig hjälp. Det går en bil från Norrtälje den 31 mars om folk hemifrån vill hjälpa till och flytta.



Något annat som det även börjar närma sig till är opponeringen på examensarbetet, jag tror inte att det kommer bli nådigt för dem vi opponerar på. Deras arbete är i ett ganska dåligt skick, inte för att jag vill hävda mitt eget arbete men jag tror nog att det kommer gå bättre för oss.

På förskolan idag så sa en pappa till mig att han tyckte att jag var söt, åh åh håhå. Jag neg fint och tackade! Jag kände mig faktiskt väldigt söt i mitt våfflade hår och i min nya kjol.

Igår petade jag och Anna på opponeringsarbetet, det tog oss cirka tre timmar men nu är det i alla fall gjort. Nu vill jag bara att det ska bli torsdag och att vi blir godkända så att vi kan plocka ut våra examen.

Ikväll ska jag försöka skriva på den där jävla mini-uppsatsen, det går verkligen inte för mig att skriva den, varför varför varför ska en sådan liten skitsak vara så jobbigt att få till?!

Tjing!


Pudel

Igår hade jag födelsedagskalas, det var riktigt roligt! Synd var bara att jag fick ont i magen och fick stanna hemma medan kompisarna gick ut på krogen.

Jag kämpade länge och väl med att få till håret alá 80-tal. Så här såg det ut igår.



Jag hade den här kjolen till.



Jag tycker att jag vara riktigt kalasfin!

Idag blir det plugg och hushållssysslor för hela slanten. Jag har redan avverkat toaletterna, golven, soporna och tvätten. Det som återstår är att läsa opponeringen och laga mat till mig och Julia. Det blir köttgryta till middag för jag hittade ett billigt paket med grytbitar igår, middag för 26kr är inte fy skam.

Detta är den pluggiga mig!



Tjing!

Little bit

Hands down
I'm too proud, for love
But with eyes shut
It's you I'm thinking of
But how we move from A to B it can't be up to me
Cause you don't know
who i was before you
basically to see a change in me
i'd be losing, so i just ignore you

Lycka

Lycka

Lyckan jagar vi allihopa. Vi springer efter den. Aldrig hinner vi fatt den.
Tänk om det beror på att vi har den i hälarna i stället, bakom ryggen. Att lyckan jagar oss precis som vi jagar lyckan och med precis samma brist på framgång: vi är för snabba för den. Man kanske skulle pröva, man kanske skulle sluta springa, man kanske skulle stanna upp ett ögonblick.
Då kanske lyckan lägger sina armar om en axlar och säjer, lättad:
Äntligen fick jag tag i dej.
Det kunde man testa. Och fungerar inte det får man väl försöka nån annan metod.
Generositet, kan man försöka.
Lycka, tycks många tro, är något som vi har rätt till, ungefär som OB-tillägg och ATP: något vi kan kräva, något som livet är skyldigt oss, något vi självklart ska ha. Tvärtom, är det nog. Lycka är något vi ska ge. Sen blir man genast lyckligare.
Snåla människor är aldrig någonsin lyckliga. Det är bara dom generösa som är. Och inte ens dom hela tiden, för det kan ingen vara.
Lycka serveras sällan i några jätteportioner utan den är mera som en klick löjrom.
När jag säjer "genereös" tänker jag inte på materiella ting, fast dom har sitt behag dom också, förstås: nånting i ett rött läderetui.
Tänker man något vackert om en människa så kan man säja det i stället för att surt tiga. Det är mej obegripligt varför folk har så svårt att säja en vänlighet. Alltid kan man väl hitta något att prisa hos dom man kommer i kontakt med; man får anstränga sej lite.
- Snygga skor, kan man väl säja åtminstone.
Det är inte tråkigt, livet. Men ingen kan då påstå annat än att det är ganska besvärligt. Det minsta vi kan göra för varann, vi vandrare, är att göra vägen lite lättare för varandra.
Alla dom som är rädda för att visa vänlighet eller uppskattning, ge lite glädje - det är som om dom trodde att deras eget glädjekapital skulle naggas i kanten om dom gav bort en del av det. Men ju mera glädje man ger, desto mer får man behålla; det är konstigt men det är sant.
Ibland ser man människor som går gatan fram och ler. Inte mot nån särskild, dom är alldeles ensamma. Dom bara: ler. Det finns nästan inget bättre än att stöta ihop med en sådan människa. Man passerar dom på trottoaren, och man måste le tillbaka, det går inte att låta bli. Man möter deras ögon, fyra ögon ler in i varann. Efter ett sånt möte fortsätter man att le, och dagen har fått en annan dager: stadsgatan blir en solgata. I himlen blåser osynliga änglar trumpet, och molnen dansar munter menuett; man vill ta hela världen i famn. Lycka.
Av Stefan Audné


Idag har jag kännt mig okej, men verkligen inte mer än okej. Jag är verkligen glad för att Ida och Julia finns i mitt liv. Jag behöver få umgås med människor som lyfter än och upplever samma saker just nu, som till exempel VFU.

Imorgon ska jag nog gå runt med ett leende på läpparna och sända glädje till andra för att vinna min egna lycka.

Igår var jag och hälsade på Hanna och hennes lilla söta Z. En sådan liten skrutt! Det var även kul att få träffa Therese som var med. Vi tog en skön tvkväll med DHW. Drack mjölk och åt Ballerina kladdkakor, det var verkligen tur att jag tränat någon timma innan.

Nu idag efter vår examinerande litteratursemenarium gick jag, Julia och Ida på HG och åt en tigerbugare i var, gott var det men ack så onyttigt. Så det blir träning imorgon också.

Jag tänker nog träna direkt när jag kommer hem från Norrköping, sen senare kommer Richard över för att lämna saker och hämta skrivbordet som han har köpt av mig. Det känns tungt, jag hatar mig själv för att jag inte kan släppa honom. Det är i och för sig inte länge sen som det tog slut men eftersom det var jag som gjorde slut så borde smärtan gå över snabbare. Men imorgon ska jag fokusera på något bra så jag inte blir ledsen när han kommer. Hur kan en människa kosta en så mycket tårar?


Nä imorgon blir det lite nostalgi till lunch, en maträtt som jag och Kristofer åt relativt ofta. Pasta med köpt köttfärssås. Gott men jag har svårt att se att det skulle vara nyttigt.

Nu ska jag vänta på att tvätten blir klar, sedan tror jag att kudden börjar ropa efter mig.

Natti natti

En helt vanlig dag

Idag är det bara en helt vanlig dag, jag vakna kl 7.30 och kände mig pigg som vanligt.
Gårdagen blev en succé, mamma överraskade mig genom att ha bjudit in min bror och hans tjej. Jag som trodde att bara min morbror med familj skulle komma, så det var en riktigt trevlig överraskning.
Efter middagen med familjen och släkten så drog jag vidare hem till Hannah, det var också trevligt.

Många fina presenter blev det också igår.



Det blev garn, fotkräm, handkräm och stickor från mina kompisar.

Sedan halbandet och en resemobilladdare från min morbror och familj.

Från min bror och hans tjej fick jag en Champange.



När jag kom hem igår kväll kände jag bara ett stort behov av att prata med Richard. Så där som vi har gjort förut, bara pratat om dagen, berätta hur man har haft det.
Men tyvärr så finns ju inte det där längre, vilket känns väldigt tomt just nu.
Det blir nog bättre med tiden.

Snart ska jag ge mig av mot Stockholm för att ta bussen ner till Linköping igen, jobbigt att åka men helgen kompenserar upp det i och för sig.

Tjopp!

Tjugofyra år!

Ja nu är det bekräftat, jag är tjugofyra år idag! Två å fyra
Morgonen började med nästan en frukost på sängen, ja jag vaknade och gick ner precis innan mamma och Perra hann komma upp och sjunga för mig. Synd men det blev bra ändå tycker jag.



Istället för tjugofyra ljus så hade mamma satt dit två racerbilar med en tvåa och en fyra.



I födelsedagpresent från mamma och Perra har jag fått en bok med 500 cocktails, örhängen och ett halsband samt 400kr. Yay!



Ikväll kommer det över lite folk eller folk och folk, det blir min morbror med familj. Det ska bli mycket trevligt, jag tänker fråga min lillkusin vem som köper ut till honom och be honom att tagga av sig från bilder på FB när han ser så förjävligt full ut.
Senare ska jag kanske över till dit där mina kompisar hänger med varandra, om jag får vara med vill säga.


Igår på min praktik så sa min handledare till mig att jag kunde sluta tidigare, "du kan gå nu om du vill" "det är ok om du går nu", detta sa hon upprepade gånger till mig. Hur ska jag tolka detta? Gillar hon mig inte eller what's up?
Men jag sa bestämt att jag skulle med en buss som gick 17.10 från Norrköping så jag ville vara kvar så länge som möjligt. Men icke klockan 15 så hon hejdå! Jag ville ju inte spendera två timmar själv i Norrköping så jag tog bussen från praktiken ner till resecentrum, precis när jag kom ner så stod det ett SJtåg inne som skulle till Stockholm. Jag sprang till tåget hoppade på och löste biljett. Skönt! Jag var hemma i Norrtälje en halvtimme innan jag egentligen skulle ha kommit fram till Stockholm med Swebus.
Kvart över åtta låg jag på soffan och sov hemma hos mamma.


Bild över ån i Norrköping, det är universitetet till höger.

Hemma i Norrtälje är det väldigt mycket mer med snö, snövallarna är högre än bilarna och det är kallare än Linköping!



Det här är utanför mammas dörr.

Snart blir det Melodikrysset med mamma och Perra sen lite Madagaskar 2.

Tjing!


Tröttis

Så nu är det bestämt att det inte blir jag och Richard igen, skönt men på samma gång lite ledsamt. Lite mindre trassel i livet helt enkelt.
Nu ska jag bara njuta av singellivet i Linköping, hihi!

Idag har jag inte gjort många knop, det blev lite tårta på förskolan och sedan hem för att äta lite innan promenaden med Richard.

Jag hade en diskussion med min handledare om finnarna som flyttat in på mitt ansikte. Hon berätta att det kan bli som en andra pubertet när man slutar åta p-piller. Så här har ni mig, tonåring på nytt! Hoppas brösten växer lite till då så att midjan ser smalare ut, haha!
Nä det där med midjan ska jag ta tag i nästa vecka, nu när jag saknar sysselsättning efter praktiken och är singel så har jag helt plötsligt mycket mer med tid.

Imorgon tar jag en trip hem till hemstaden Norrtan, ska bli mysigt att bara bli ompysslad av mamma och Perra. Välbehövligt efter de här veckorna, det har hänt väldigt mycket med saker.


Nu ska jag ta och hoppa in i duschen sen blir det till att packa alla saker som ska med hem, typ Linneas ena film som jag har lånat i snart ett år. Förlåt den kommer nu i helgen. Sen blir det bara kläder som ska med.

Tjing

Äntligen!

Examensarbetet blev inskickat klockan 23.00 igår kväll, skönt. Jag trodde ju att vi skulle få sitta hela natten eftersom det var vad handledaren skrev i mailet. Men icke, det var bara en enda detalj i arbetet som skulle ändras enligt henne, yes!

Jag har sovit halvbra i natt också, jäkla kropp! Vart tog mitt lägga-ner-huvudet-på-kudden-somna-på-direkten vägen?

Idag när jag kom hem öppnade jag mailen på en gång för att se om det kommit något angående examensarbetet. Det hade det ju naturligtvis gjort, skit! Dem skrev att de saknade försättsblad och biblioteksblad samt ett godkännande från handledaren. Jaha, men handledaren skrev i går i mailet till mig när jag fråga att jag skulle få det senare.


Mmm, STRESS på hög nivå! Nästan så att jag skrek åt Julia när hon fråga mig en sak. Som tur är så vet hon när hon ska backa så att vi inte rycker ihop över min stress. Tack, älskar dig Julia!

Nu är i alla fall allt detta fixat, skönt. Jag orkar inte mer motgångar just nu.

Jag har varit på förskolan hela dagen, lika härligt som vanligt!
Ett av mina barn kom fram till mig och ville visa mig en grej. Barnet kan inte prata svenska, bara arabiska. På mitt ben lägger han en torkad snorkråka, haha, det är inte alla som får den upplevelsen på jobbet. It can only happen på förskolan.

Nu ska jag iväg till min bokcirkel för att diskutera boken Glasbruket, det ska bli väldigt trevligt!

Tjingeling!

Oj var kom all den här energin ifrån?

I morse när jag vakna kände jag mig ytterst hängig, livet är miserabelt yadi yada. Men efter att ha pratat med Tove i en och en halv timme så kändes det lite bättre.
Det var för övrigt mycket trevligt att höra från Tove.

Jag och Julia har ätit lunch, det fick bli gårdagens middag, Wraps med köttfärsfyllning samt några enstaka potatisklyftor. Efter lunchen tog Julia och jag en promenad till Hemköp där vi pantade alla våra flaskor och burkar.
Vi handlade även vindruvor till nattens plugg.

För det är nämligen så att examensarbetet kommer tillbaka nu ikväll och vår handledare tror att vi ska kunna fixa det i natt för det var tydligen inte såå mycket att rätta till. Sådant gillar jag!

Efter Hemköp gick vi in en snabb vända på Kronans Droghandel och där jag införskaffade mjällschampoo samt en flaska med något som ska motverka torr hårbotten. Den senaste veckan så har det kliat så att jag kan bli tokig. Jag trodde ett tag att det var löss men så gjorde jag och Julia en snabb koll och insåg att det var det ju naturligtvis inte. Puh! Jag tycker att löss är bland det vidrigaste som finns, uha!

Nu när jag kom hem så har jag fixat med min blogg, försökt i alla fall, å detta är resultatet, gillar ni det?

Jag är väldigt nöjd!

Jag gjorde en snabb koll på MTV hur bra jag och Richard egentligen passar ihop och fick dessa svar;

Nästan. Du kan behöva vänta, men det kan funka. Richard kan vara din drömprins, Maria.
Match 58%: Amor har vässat sina pilar. Richard, tvivlar men är det berättigat?

Haha ja vad ska man säga, utifrån dessa svar är det ju svårt att urskilja om vi ens har en chans.
Jag erkänner jag är sämst på förhållanden.



Ikväll är det medlemsmöte på lärarsektionen, jag funderar på om jag ska ta och traska dit om inte examensarbetet har kommit innan dess.

Men vi får se vad som händer.

Åh just det, jag har vaxat bikinilinjen idag, haha självplågare, ett, två, tre å dra. Men fint blev det och jag hoppas verkligen att det håller några veckor i alla fall, för det är ju inte skönt någonstans.

Näe men tjin tjing nästa gång jag skriver så ska examensarbetet vara inskickat!


Dålig natt

Efter ytterligare en dålig natts sömn så väntar jag fortfarande på examensarbetet.

Produktiv dag, nja!

Idag var jag ledig från praktiken för att vara på universitetet i Norrköping, men varken jag eller Julia var där för vi var på campus Valla istället eftersom hon skulle jobba och jag skulle till doktorn. Vi skulle plugga men jag kom ingenstans, skrev väl ett kort stycke.

I natt har jag drömt, drömt och drömt. Riktigt jobbigt har det varit, vid sex tiden gav jag upp. Då var dte bara en och en halv timme kvar tills jag skulle gå upp. Jag fortsatte att läsa boken Glasbruket som jag ska ha läst till bokklubben på onsdag.

Efter vistelse på Campus så begav jag mig till läkaren och där kom vi inte fram till något förutom att vi ska skicka mina besvär på odling, yay!

När jag kom hem fortsatte jag läsa i boken och nu är den färdigläst, en riktigt bra bok, jag rekomenderar den till de flesta som gillar dekare.

Ikväll har jag inte gjort många knop heller, usch jag är verkligen sämst. Jag bara drömmer och tänker på annat.

Jag och Anna väntar på examensarbetet, deadline på onsdagmorgon, hjälp! Vi har ju inte fått tillbaka skiten än så imorgon blir jag tvungen att stanna hemma och vänta på den så att vi kan börja så fort som den dyker in på mailen.

Stress orsakar att man har svårt att sova och inte sover bra på nätterna, detta är mina problem. SÅ jag kanske är stressad. Dumt!

Gonatt!

RSS 2.0