Chockladhallonsockerkaka



Den blev riktigt smarrig!

Vinst

Igår kändes som en vinnande dag, budgivningen led mot sitt slut redan på morgonen. Vid ett tiden var det klart, min lägenhet är såld med en rätt så stor vinst med tanke på vad jag köpte den för. Det är en sådan skön känsla att den är ur världen och att jag och Henrik nu kan börja planera mer för vår framtid utan små bromsar på rullningen.

Magen den växer, ett par byxor som jag kunde ha för två veckor sedan är nu rena pinan att ta på sig. Det blir illröda streck runt midjan upptäckte jag igår. Det är roligt att det börjar hända mer saker med magen.

Igår adressändra jag, som tur är fick jag betala halva priset än så länge eftersom jag är bara 26 år. Det var verkligen skönt eftersom 440kr känns riktigt saftigt just nu för mig. En annan sak som var roligt och som verkligen springer framåt är att man kan göra en länkuppdatering på Facebook istället för att skicka ut de där jävla mass-smsen som jag gjort alla andra gånger. Det låter som att jag har flyttat väldigt många gånger men det stämmer ju tyvärr. Sedan 2006 har jag flyttat 7 gånger, japp 7 gånger. Förhoppningsvis blir nästa flytt, alltså när vi flyttar från den här lägenheten, en av de sista flytterna som jag gör. Vi planerar väl att hitta något mer permanent, har pratat lite om hus men vi får se.


Kaka!




Namnsdag

Idag är det Maria, ja ni vet mitt namn. Vilket innebär att jag firar namnsdag!

Jag ska fira det med lite hallonsockerkaka. Det kommer en bild senare när den är bakad.

Dagen börja bra med ett samtal från mäklaren, antagligen skriver vi kontrakt ikväll med den som har högsta budet. Dock har det blivit en extra visning idag och den personen måste lämna anspråk på en gång annars så blir det den första som får den.


Pizzatime!



Idag står det pizza på menyn, jag ville ha det redan igår men orken fanns inte.

Började dagen med att sjukskriva mig och sedan ringa till vårdcentralen. Jag fick tid på en gång och fick diagnosen infektion i övre luftvägarna. Buhu, nu är jag sjukskriven resten av veckan för att få tillbaka orken. Efter doktorn gick jag hem för att ganska snart där efter få besök av kusinen och hennes hund.

Vila och storhandling har stått på schemat idag men det var verkligen slitsamt att handla och bära påsar.

Nu är det äntligen mat!

Köket





Det börjar ta sig, vi satte dit de sista luckorna och satte dit alla handtag igår. Nu är det kakel, tapet och golv kvar.

Surdeg



En lugn dag för mig själv, då startar jag en surdeg. Jag har alltid velat testa och nu gör jag det. Detta är dag 1 och starten. Varje dag ska man morgon och kväll röra om, dag två alltså på tisdag ska jag mata den med lite mer mjöl och vatten. Till nästa helg då blir det gott bröd till middag eller frukost.

Idag går vi in i vecka 17 eller som man skriver 16+0 =) Dock mår jag inte så bra, det är något konstigt med kroppen. Jag ska fortsätta vara sjuk imorgon och försöka få tid med BM.

Nigellas långstekta kyckling



1 st kyckling, stor, (helst Bosarps eko) eller kycklingklubbor 1 st vitlök(ar), hel 2 st citron(er), helst ekologiska 0,5 dl olivolja salt och peppar 1 kruka(or) timjan 1,5 dl vitt vin, torrt

Tillagning 2 timmar 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. 3. Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar. 4. Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme. 5. Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig. 6. Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad

Svärmor kommer på middag, hoppas denna rätt blir god. Ingenting som jag lagat den här veckan har jag lyckats med.

15+5



Nu börjar det synas lite grann i alla fall. Ibland kommer det även en liten rörelse i magen, det finns helt enkelt något där som lever =)

Kort tid kvar

Fy bubblan vad känslosam man kan vara, gråter vid minsta lilla. Nu skiter jag i allt och ligger på soffan, känner hur magen spänner sig mer och mer utåt. Jag tror nog att jag håller på att bli sjuk, fryser och svettas om vart annat.

Nu är det bara 21 dagar kvar tills vi får se vårt lilla mirakel!

Torsdag

Resnerverna har satt in, imorgon reser vi till Prag, vi ska bo på fyrstjärnigt hotell och blir upphämtade på flygplatsen av en privat chaufför =) Vi håller på och laddar kameran så att vi kan fånga det mesta på bild. Jag gör ju som sagt inte om mitt misstag från Londonresan då jag faktiskt glömde att ladda batteriet innan avgång.

Läsa UnderbaraClaras blogg idag och la märke till att man kan hyra babyskydd. Vi kolla upp och ska nu hyra en från Mybaby.se. Kommer att kosta oss 600kr för ett halvår, toppenpris med tanke på hur kort tid man använder den.



Har igen skaffat mig den här förjävliga huvudvärken inte migränlik men den gör sjukt ont. Jag ska nog ta två tabletter och krypa ner i sängen.

Hjärtadagen



Idag har vi firat Alla hjärtans dag på förskolan, för att uppmärksamma och inte göra en så stor grej utav det målade vi ett stort hjärta tillsammans. Det blev jättefint, sedan fick föräldrarna bidra med målning eller text till ett eget hjärta. Det var kul att läsa vad föräldrarna skrev!

Var hem i min lägenhet och gjorde det sista, smycka med blommor, gardiner och frukt till fotograferingen imorgon. På fredag ska vi tydligen kunna se lägenheten på hemnet, yay!

Middagen intog jag själv, det blev fil och mackor. Henriken befinner sig på jobbet och pysslar med sådant som han tycker är roligt!

Idag har nog min mage vuxit, det har gjort ont och smärtat kring naveln igen. Kul, hoppas att jag kan börja känna lill?? snart. Längtar fortfarande så otroligt mycket till 12e mars då vi får se skrutten! <3

På fredag drar vi till Prag!!!! =D

Monday

Japp, äntligen var det måndag igen, som jag känner mig utvilad efter helgen, not! Uha, tur att jag bara jobba mellan 8.30 - 13.00 idag. Fick även en kvarts vila mitt på dagen. Sen har det varit fullt ös hela eftermiddag med städning, sopkastning, kontraktskrivning med mäklare och bilbesiktning.

Nu ligger jag på soffan och vilar fötterna inför det sista rycket med min lgh. I och för sig ligger jag även och väntar på att mannen i mitt liv ska laga klart maten så att jag kan få magen mätt. Idag blir det pasta carbonara, mums mums! Vi har lagt upp ett schema för matintaget den här veckan eftersom vår ekonomi är askass!

Köket





Vi har fått upp lite mer och satt dit lite luckor, yay! Henrik är BÄST :)

Sexig igen

jadu, jag vilade på soffan tillsammans med Henrik och tittade ner på mina ben och sa högt; självfallet: "Åh jösses vad håriga ben jag har.... AH TITTA INTE DÅ!!!!" Henke titta så klart. Haha, jag får ju skylla mig själv som inte bemödat mig att underhålla. Det har som sagt varit väldigt mycket med lägenheterna. Samt att jag hade packat ner min rakhyvel låååångt ner i en kartong som jag inte har bemödat att plocka upp. MEN så äntligen idag har jag gjort det, jag har gjort det! Jag hyvlade bort håret. Henrik smekte ena benet igår och fråga om jag hade rakat benen men icke: "Du smeker ju medhårs ju!" Ja du, det är verkligen konstigt att man känner sig såå osexig när håret blir långt men så är det i mitt fall.

Idag har jag tömt hela lgh på saker, det är tomt, förutom vissa möbler som står där så fint. Imorgon måste jag städa massor eller ja det måste bli helt klart så att det ser snyggt och fräscht ut.

Nu ska jag jobba lite och plocka fram sångerna som vi ska sjunga under vår kompisvecka

Älskar dig Henke-Benke, även fast jag är en pina i rumpan just nu! Puss puss

Framåt marsch med några bumpisar

Vi börja tidigt i morse med att åka iväg och handla småsaker som vi behövde för att kunna borra, sätta fast och trixa med. Väl hemma igen satte vi fast en list i väggen och satte upp ett skåp sen kom första bumpen, det gick inte att borra hålet i diskbänken, mamma och Perra kom och hjälpte men det var trixit. När detta var fixat skulle vi BARA skruva fast kranen, gick bra ända tills bulten vi skruva på gick AV! Jaja lätt fixat, vi åkte iväg till Järnia och köpte en ny kran till rabatterat pris eftersom mamma är såå bundis med en i personalen. Hem för att skruva fast, det gick som smort men då kom nästa bump. Det var inte samma kopplingar på varm-och kallvattnet som det var på förra kranen. Yay, tillbaka till Järnia för att fixa.

Nu ÄNTLIGEN sitter kranen, diskmedelpumpen, diskmaskinen och ett skåp uppe på väggen efter en mycket lång och utdragen dag. Vi hade nog som plan att vi skulle ha varit mycket längre fram än det här men men. Dock skulle vi inte ha kunnat ha diskmaskinen på plats om inte första kranen gått sönder. Vinst i misären!

Dags att avboka rörmokaren på måndag :D

Gotti gott!



Har lite fredagsmys med Henke, vi äter pomelo och sitter på varsitt håll i soffan med egen teknologisk pryl i famnen. Härligt!

Jag drömmer om härliga stunder i Thailand där jag och Jenny bodde ihop i sex veckor. Gudars vad jag åt pomelo då och vad mycket enklare det vara att äta eftersom man slapp brottas med det där jävla skalet som är så tjockt. Man bara köpte en förpackning och njöt insta ;)

Idag gick jag ut på FB med graviditeten, svårt att hålla sig ju! Helst vill man stå uppe på södra bergen och skrika över Norrtan.

Köksbygget går framåt, bästaste morbror var här och hjälpte oss lite med bänkskiva och ho, elektrikern har dragit in mer uttag så att vi kan koppla in ugnen och micron. Imorgon drar vi fast de sista skåpen och börjar fixa inredning. Söndag ska vi städa min lgh och plocka bort typ allt, för onsdag nästa vecka kommer mäklaren och fotar så förhoppningsvis ligger den ute på hemnet om en vecka.

Ps. jag lovar att aldrig mer bråka med Henke om täcket och sen somna arg! Jävla hormoner!

Helg

Helgen har fortsatt i byggandes tecken. I fredags måla vi tak, i lördags fixa vi nya kontakter och kolla på barnvagn. Idag har vi tapetserat papp i köket så att vi kan inom några dagar sätta upp de tapeter som vi ska ha. Imorgon ska jag jobba över lite grann och sedan fortsätta vidare hem till min gamla lgh för att städa och måla lite på taket. Jag ska även kontakta mäklare imorgon, ringa ordförande i bostadsrättsföreningen, ringa sjukgymnasten pga min falska ischias och kanske sätta upp det sista av pappen. Åh du roliga dag!

Ny krämpa som uppkommit, förutom migrän, bultande i örat. Detta är sjukt jobbigt! Upplevde även någon konstig smärta i båda sidorna idag, typ som mensvärk, vad är det?!?!? Jag fick andas väldigt länge innan det gav med sig, jag var alldeles matt efter denna smärta =(

Tid

Jag åkte hem tidigt från jobbet idag även fast jag behövde jobba över för att sälja min säng till en kille. Meddela honom att jag skulle vara hemma från 16.00. Men vafaan! Människan kan väl skicka ett svar tillbaka, "jag kommer kring" så att jag inte ska sitta på jävla standby i min gamla lgh, visst jag kan packa men det är inte hur kul som helst i och med att jag blir tröttare snabbare numera. Här sitter jag fyra timmar senare och väntar fortfarande på att han ska höra av sig för att köpa sängen.

Jag ska förbättra mig till nästa gång och fråga vid vilken tid människa kan komma och hämta så kan jag anpassa mig eller så får de anpassa sig efter mig! Gah, humörsvängningar!

RSS 2.0