Man bor mitt i det.

Idag gick jag förbi centrum, mm och där var det tonåringar som bråka med en man som satt längs ena kanten. Verkligen skrek på mannen och såg nästan ut att var på väg att börja bråka på riktigt.
Men jag gick förbi, bara fortsatte. Det låter hemskt, ja jag vet, väldigt hemskt. Men jag tänker alltid att jag inte kan göra något åt dem, sen verkade mannen ha situationen under kontroll.
Medan jag stod och vänta på bussen kunde jag höra sirener på avstånd och inte långt därefter kom tre polisbilar i full fart in. Tonåringarna drog i väg på cyklar och polisen hängde på efter.

I en sådan liten håla bor jag, mitt i bråk som kan bryta ut när som helst. Tydligen så har det varit tjugo till trettio anmälningar den senaste veckan här där jag bor. Det är verkligen skumt att man bor i ett område där det sker så himla mycket men som man bara ser en bråkdel av.

Det får mig att fundera över rädslan att bo på ställen där man läser att det sker hemska saker till och från. Jag tror att det inte finns en plats på jorden där man kan bo utan att det händer otäcka saker. Hemligheter är bara mer dolda på vissa ställen och mer framträdande på andra.

Du sköna helg

Den här helgen har gått fort, hela lördagen sov jag och idag har jag pysslat med allt och ingenting. Morgonen började jag med en trip ut till Tornby. Där provsatt jag soffor och handla på Willys. Sedan åkte jag hem, målade glas som ska bli kvar här i korridoren när jag flyttar. Sedan slängde jag ihop en hemgjord pizza som jag och Richard åt upp ute på en picknickfilt utanför BK15. Efter det tog jag och Richard en tupplur.
Kvällen avslutades med en fika hemma hos Emil och Lillvor samt lite skrift inför imorgon då jag ska träffa gruppen och sätta ihop ett arbete.

Nu vet jag inte riktigt vad som händer.

Natti!

Fika!



Banana cream pie! Godaste pajen som Per bakade för att fira sitt sommarjobb!

Efter den fikan med bästaste korridoren gick jag iväg och hade fikadejt med bästaste Ida!

Natti natt natt!

17 dagar...

Så då återstår bara 17 dagar av min vistelse i Linköping, sedan bär flytten av från detta ställe som fått vara mitt hem i 2,5 år. Det känns så skumt att jag ska ta mitt pick och pack och inte komma tillbaka efter sommaren.
Hur ska detta gå?
Jag tror det som skrämmer mig mest är att jag ska förändra mitt liv så drastiskt, allt går väldigt fort, jobb och hemhemflytt till min lägenhet.
Men som jag alltid säger; Det löser sig!

Igår umgicks jag med underbara Per! Shit vilken skön människa, synd att vi inte är intresserade av varandra. Per laddade ner ett spel till mig igår på sitt Wii som vi spelade hela eftermiddagen. Ja, jag var helt sämst på spelet men vad gör väl det om hundra år.
Sedan åkte vi två och handla på Maxi, jag köpte mer mat som jag inte behöver då hela min frys är full med mat sedan tidigare.
Åt kyckling och kollade på Eurovision songcontest, lite halvkassa bidrag. Varför tror alla länder att instrument ger vinsten. Verkligen alla hade ett instrument som var representerat i sin sång, gash, härmapor! En rolig upptäckt var väl att det inte var så mycket plojlåtar med som det annars har varit väldigt populärt att göra de senaste åren.

Imorgon ska jag besöka min praktikplats, mina barn har frågat efter mig och jag har saknat dem mycket. Åh det ska bli såå mysigt! Längta till imorgon!

Nu ska jag äta lite frukost och sedan blir det plugg större delen av dagen.

Tjing!

Helt ok dag

Morgonen började med en tidig uppstigning, frukost tillsammans med Per. En kaffe med Per. Ja man kan säga att Per har förgyllt min morgon helt enkelt.
Sedan fortsatte jag dagen nere på stan med Julia, vi köpte lite prylar som vi behöver inför fredagens fest. Vi ska klä ut oss, än så länge är det hemligt. Ni får se bilder efter festen och gissa vad vi är utklädda till.
Jag betala räkningarna i morse och insåg att Ja denna månad blir ungefär lika tråkig som alla andra månader! Skitdåligt med pengar helt enkelt, blä! Det är tur att alla sista fester redan är betalda, nästan så att man ska sätta en sats med fulvin för att överleva denna slutsträcka i Linköping. Men näe!

Nu när jag kom hem till korridoren igen så bärjade regnet falla och ser ut att kunna göra det resterande dag, blä! Alla dagar börjar med sol och blå himmel men slutar alltid upp med regn, tråk!

Jag fick hem en klänning idag, den är puderrosa och främhäver min bruna ton i hyn så It's a keeper!

Uppsatsen och artikeln är klara nu, så det är bara att vänta på att dem ska bli godkända, dock har jag en känsla som säger att jag kommer få tillbaka båda igen. Åh då blir jag väldigt ledsen, dumma Norrköping!

Nu blir det till att städa mitt lilla rum så att det doftar gott och känns fräscht här inne!

Tjing!

...

Ibland är inte livet rättvist, varför måste människor bli sjuka för, så sjuka att dem mår dåligt och får alla i sin omgivning att må dåligt.
Min låtsasmorfar är sjuk, väldigt sjuk faktiskt, cancer borde utrotas. Efter ett långt och lyckligt liv tycker inte jag att man ska drabbas av ett så ruttet slut. Ingen borde faktiskt drabbas av cancer. Fan!

Ytterligare en helg...

I fredags hade jag, Ida, Julia och Anja examensfesten tillsammans. Den var riktigt lyckad, ett tack till alla som hade möjlighet att dyka upp!


Mina underbara kompisar som kom och förgyllde min kväll. (Julia, Sara och Robin)




Fina Clara och Jenny som inte bor i Linköping längre.



Micke, Julia (som jag hade festen tillsammans med) och Linda, partyhumöret var på topp!



Jag och Julia, goa och glá!



Foul 08 återuppstod för en kväll, mitt hjärta bankar lite extra för dessa människor!



Jag hade en sjukt kul kväll! Examen borde man ta oftare!

Tyvärr Ida och Anja så hitta jag inga bra bilder på er från min kamera. Jag får sno bilder från någon av er andra som tog bilder.

Tjing





Skål!

Ja nu är det inte många veckor kvar till vi är klara låg- och mellanstadielärare samt förskolelärare, yaya!

Igår kväll var jag iväg på middag med Ida, Micke, Anja och Julia. Vi hade tänkt att bara testa Hg:s nya meny men det sluta med att vi även firade att Ida fick sitt jobb igår. Toppenkul!



En skål för Ida som är så bra!

Idag ringde min väckarklocka klockan sju och jag kunde för allt i världen inte komma på varför. Sen efter tio minuter slog det mig att jag skulle upp till gamla lägenheten för att besiktiga den. Uha, ingen vila eller ro på mina "lediga" dagar.

Idag ska det till att fixas inför examensfesten som är imorgon, det ska väl bakas lite tror jag och inhandla tillbehör.

C'ya!

Hurtdag

Jag och Ida har kommit överens om att vi hela den här veckan ska ut och promenera cirka 3 km, nästa vecka ska det öka till 5 km för att tillslut veckan efter det gå 7,5 km två gånger om dagen. Vi kommer bli så hälsosamma.
Jag behöver verkligen det här så att jag kan sluta känna oro i kroppen.
I morse gick vi den fösta rundan på 3 km innan frukost, det var verkligen segt eftersom jag blev väckt av ett sms klockan 23.45 igår natt och kunde inte somna om förens klockan 01.30 i morse. Hualiga, men nu senare på dagen känns det faktiskt lite lättare.

Nu ska jag skriva lite på mitt arbete. För senare idag ska jag bli utbjuden på middag, jag längtar tills ikväll helt enkelt!

Tjing!

Dagens citat: Jaga efter kärlek och den flyr dig. Undfly kärleken och den förföljer dig.

Smider planer...

Innan vi ens har haft vår första fest den här veckan så har jag redan börjat smida planer inför nästa fest. Jag och Julia har kommit på en toppen idé. Dock det som saknas är en ljusare blå jacka.
Är det någon som har en jacka med huva till låns, som man får sätta några stygn i för en kväll?
Den ska inte vara ljus ljus blå utan mer klarblå i färgen. Lite som Loka naturells blåa färg.

Idag har jag, Julia, Anja och Ida suttit i skolan och fixat lite på våra uppsatser och artiklar, det har gått bra till stor del. Men jag har en rastlöshet i kroppen som jag inte vet hur jag ska bli av med. Jobbigt, Ida kommer hem snart från staden och då ska vi ut och promenera 5:an idag igen. I övrigt så är det bara 1000 tecken till så är artikeln klar.

Nu ska det skrivas lite till så att jag kan ta ledigt resten av dagen med gott samvete!

Tjing!

Förra veckan



Jag var på kurs i fina Sthlm, detta var utsikten från min kurslokal. Sista dagen sken solen så glatt!



Jag var hundvakt onsdag till söndag. Kezo satte sig i mitt knä och det var väl inte allt för bekvämt.



Richard var ner och hängde en sväng hos mig.



Jag avslutade veckan med lite egentid. Tände lite ljus, drack gott te och kollade på hela säsong tre i sex and the city.



Så här började jag den här veckan. Full med energi och sprudlande glad!

R.I.P Silverhalsband.

Struktur

Ibland behöver man bara lite struktur för att känna att man är tillbaka på banan. Igår tillbringade jag kvällen själv inne på mitt rum och ute i rydspåret. När jag promenera så formulera jag må bra-tankar och hemma funderar jag ytterligare lite till på hur jag skulle göra för att komma upp på banan igen.
Idag när jag vakna så hade jag inte ont i huvudet och kände mig faktiskt lite pepp inför att tillbringa morgonen i trädgårdsföreningen med en förskola. Det blev faktiskt väldigt bra tycker jag, sedan var det väldigt skönt att träffa Ida och Julia idag också. Även fast vi inte diksutera så mycket kändes det bara skönt att träffas.
Sedan förgyllde min Julia min dag genom att ringa till mig, då kändes allt lite lättare igen efter det samtalet. I artikeln har jag stått stilla hela helgen men nu när jag bollat allt med folket runt omkring mig så känns det lättare. Från 10000 tecken har jag på en timme skrivit 3000 tecken till och läst lite. Ibland behöver jag nog bara stanna upp tänka för att sedan jobba vidare.

Ikväll ska jag iväg på yoga, det ska bli skönt!

Tjing!

Testat allt...

Jag har en grym huvudvärk och vet inte hur jag ska råda bot på den. Jag trodde ett tag att jag var allergisk mot hunden men så är nog inte fallet.
Jag har testat:
  • Dricka te, för att det är en av mina laster.
  • Städa ur hela rummet, samt vädra ur rummet.
  • Sova hos Richard istället för tillsammans med hunden.
  • Dricka kaffe.
  • Ha på sig glasögonen konstant.
  • Sova.
  • Blunda.
  • Huvudvärkstablett, utan framgång.
Ja fler saker kan inte jag komma på som kan hjälpa mot huvudvärk.
Åhå synd om mig!

Igår kollade jag och Sammi på Sex and the city, först några avsnitt ur serien och sedan filmen. Jag gillar verkligen den här serien, så jag har fortsatt idag med att se den. Jag försöker föreställa mig vem i serien som skulle kunna representera mig. Till stor del tänker jag Carrie eftersom hon har en fram och tillbaka kärlek med Mr Big. Jag kan verkligen se mig och Richard i det scenariot. Men jag kan också tänka mig Miranda, för hon har den där svårigheten att släppa in killar i sitt liv. Och så känner ju även jag, att killar inkräktar på mitt territorium.

Imorgon är det Dead-line på artikeln, men jag har nog undermedvetet bestämt mig för att omtentatillfället är bättre än det som är om tre dagar. Jag vill verkligen inte göra någonting, kanske helst åka hem till mamma och gömma mig, hoppas på att allt löser sig utav sig självt.
Nu är det mindre än en månad kvar tills jag flyttar här ifrån också, det känns jättetufft, en helt ny era igen. Jag vet inte hur jag ska klara av att bo så långt ifrån mina kompisar här nere. Jag vet att man håller kontakten med varandra men det blir liksom aldrig på samma sätt som när man kan träffas och snacka IRL, man hänger inte med på samma sätt när man inte är närvarande.

Nu ska jag se ett avsnitt till sedan blir det till att läsa lite litteratur.

Tjing!


Torsdag

Idag är en röd dag, vilket innebär för dem flesta att de är lediga, jag är dock inte ledig eftersom jag måste skriva på artikeln som ska in på måndag. Det har gått lite framåt idag, skrivit nästan 3000 tecken vilket innebär att jag måste skriva ungefär 6000 tecken till, jippi!

En annan händelse denna dag som gör den till en stor dag är att Hannah fyller 24 år, grattis! Jag ska ringa en gång till dig =)

Från och med igår och fram till på söndag så är jag hundvakt till Idas hund Kezo. Det går toppenbra, dock var det väldigt omotiverat att gå ut och gå en sväng i morse när det regnade som mest. Blä! Nu på eftermiddagen/kvällen så är det uppehållsväder.

I måndags och i tisdags var jag på kurs med mitt nya jobb, det var verkligen spännande. Jag fick reda på vilken sorts människa jag är och hur jag ska arbeta för att komma överens med kollegor. Fast det var mest bearbetning av vilken sorts människa jag är. Det kommer tre sådana här utbildningstillfällen till då man bygger på och övar på att sammarbeta med människor som är totalt olik en själv.

I all min tristess så bakade jag kanelbullar idag, dem blev väldigt goda och fina! Så ikväll ska vi i korridoren fira kristiflygaredag. Eller vad man nu firar, fika blir det i alla fall.

Jo just det, jag, Per, Tommy och Henrik har varit ut till Tornby och handlat på Ica Maxi, så nu kan jag leva lite normalt igen eftersom jag handla massor med mat.

En äcklig sak som jag uupptäckte idag när jag klappa Kezo var att han hade en jättestor fästing på sig, den tvinga jag Per att plocka. Uha!

Det var nog allt för denna gång!

Tjing!

Artikel

Jag sitter och försöker få ner ord på pappret men utan resultat. Flera böcker och internetsidor har lästs men inte hjälper det mig när det är skrivkramp jag lider av igen. Igår när det regna så skrev jag mer än en sida, så min slutsats är att det behöver regna, åh det gör det naturligtvis inte nu.
Som vanligt när man tvingar sig att sitta med något jobbigt så bubblar det andra tankar i ens huvud, jag har till och med lagat frukost och lunch till mina päron även fast jag tycker det är halvtråkigt annars när jag är hemma. I och för sig så blir matlagningen så mycket roligare här än vad den är i korridoren.

Jag har även funderat på att jag måste visa mig själv mer respekt, till exempel inom mitt matintag och mina känslor. Jag bara trycker i mig mat, lovar mig själv när jag vaknar att den här dagen ska det bli annorlunda men icke, slutar ändå alltid med att jag äter godis eller massor av något onyttigt. Med mina känslor gäller det nog att jag slår på dem nu, jag har verkligen stängt av dem senaste tiden. Det är inte mycket som berör mig, jag har blivit bitter även fast jag intalar mig själv att jag klarar av vad som helst så tror jag att det inte är sant. Jag vet inte ens hur jag känner inför att flytta hem igen till Norrtälje. Förut kändes det som att jag inte var den enda som skulle lämna Linköping men nu när Ida har bestämt sig för att stanna så känner jag mig ensam på flyttfronten också. Samtidigt känner jag mig harmonisk när jag är hemma hos mamma, men det innebär ju inte att jag kommer trivas i min lägenhet. Jag har ju inte bott där på 2,5 halvt år nu, så jag vet inte vilka känslor den där lägenheten ger mig längre. Den största längtan jag har är till ett eget kök, ett kök med den utrustning som inspirerar och inte stoppar idéerna som ibland flödar i mitt huvud.
Ett annat störande moment i mitt huvud är att jag inte vill vara ensam om mitt liv, jag vill dela det och mina bygg-, flyttankar. Ha någon där som vill dela sitt liv med mig också.
Jaja, nu blev jag lite så där bitter som Malin kalla mig i fredags, haha, jag är nog lite en bitterfitta.
Från och med imorgon ska jag vara nöjd med det liv jag har!

Tjing!

Segis det är jag det...

I morse (astidigt för min smak) kl 7.45 gick jag upp, blä! Jag var tvungen att gå upp extra tidigt eftersom den dumma stadsbussen gick en timme innan bussen från resecentrum gick. Jag är ju väldigt morgontrött för tillfället, så det suger ju. När jag i alla fall trippa in på resecentrum så kom en alkis fram till mig och tiggde pengar. Jag förklara att jag tyvärr inte hade svenska pengar men det gjorde inte honom något eftersom euro också går bra. Jaha, då hade ju inte jag fler argument till varför jag inte kunde ge honom pengar, hejdå pengarna.

Jag hade en förhoppning om att jag skulle sova på bussen upp men icke, så trött var jag ju inte. Mest bara seg.

Äntligen hemma eller i Norrtälje så gick jag in på mitt jobb och där var Kaisa, underbart fina Kaisa. Dock var det så mycket med folk på jobbet så vi hann inte prata nå mycket. Tråkigt!

Mamma blev glad över bilden som hon fick på mig i födelsedagspresent, sedan fick hon en flaska med mousserande vin och även den föll henne i smaken.

Richard ringde ett snabbt samtal till mig, jag blev glad, yaya!

Ikväll står det köttfärssås och spaghetti på menyn, mums, det var verkligen längesen jag åt det. Korridorsköket har förstört min motivation till att laga sådan mat som jag annars brukar fixa till.

Nu blir det lite skrivning på artikeln.

Tjing!

Surt

Idag vakna jag tidigt, hörde till och med hur mina kära grannar slog i sina dörrar när de gick hemifrån klockan 8. Jag duscha, åt frukost och cykla iväg till skolan. I skolan hade jag stora förhoppningar på att jag skulle skriva och läsa massor men icke inte jag inte... Motivation superlåg!

Runt fyra tiden var jag på Ölstopet, drack två öl och åt en korv, mingla med vännerna, trevligt.
Sen hem med de från korridoren, baka scones och drack te, drog en 3 km lång promenad med Sammi, dock var vi inte sociala med varandra utan gick med varsin Ipod.

Imorgon blir det en tidig morgon, vi ska till norrköping för att utvärdera att halva kursen har gått, yay eller inte!
Fyra timmar för att ljuga, vi har ju inte ens varit på majoriteten av dessa moment eftersom det hänt massor med andra saker på dessa tider.

Nu blir det till att vänta på att Richard kommer hem så att jag kan få samarin eftersom min mage promt skulle surna till utav de där ölen, dumma mage och AJJJ!

På Lördag är resan hem till Norrtälje bokad, 8.30 pip! Hemma i Norrtälje till 13.00, yay! Sen är det bara fortsätta på den där jävla artikeln som så uppenbarligen inte skriver sig själv, blä!

Dagens ris går till Ida för att hon med sin övertalningsförmåga får mig att gå upp tidigt imorgon för den där utvärderingen.
Love you anyway! =)

Nu blir det sängen och tv:n i väntan på Richard!


Helgen är över

Den vanliga skolveckan har påbörjats igen, åh det är verkligen jättetråkigt!
Igår gick dagen i ett väldigt segt tecken även fast mitt horoskop sa det motsatta, blä jag får ingenting gjort.
Jag skyller på vädret, det är kallt, blåsigt och tråkig färg på himlen.
Idag har jag fått tag på böckerna som jag behöver till min vetenskapliga artikel, jag läste lite i den och fick upp lusten att skriva, dock varade denna lust ungefär i 10 minuter och på den korta tiden så orka inte jag påbörja ett dokument, segt!

Om en kvart ska jag ut och gå en promenad med Ida, jag hoppas på att hon ska uppfylla mig med lust att skriva en skitartikel. Ikväll ska jag baka till Sammi och Per eftersom jag smitta ner dem med halsont och feber, jag ska försöka mig på snickerskakor eller dumlekakor, jag får se, det lockar liksom inte att baka alls. Jag skulle nog hellre baka bröd så att vi kan fika men de vill ha något "ovärt", åh jag som bara vill vara nyttig. Jag ser åter igen ut som en fjortonåring på ryggen och i ansiktet, jävla finnjävlar, DÖÖÖÖ! Varför måste man få massa finnar av choklad, jag fattar liksom inte.

I fredags på finsittningen i Finland så blev jag biten av min kompis när jag försökte hjälpa honom, detta resulterade i ett blåmärke. Så här ser det ut just nu.
Gult och fult!

SNÄLLA ge mig infallsvinklar på genus!!

Tjing

RSS 2.0