Det vilar en förbannelse över mig!

Enda sedan jag och Richard bråka om äggkokning så kan jag inte längre koka ägg. Dumt, hur bryter man denna förbannelse?
Alla mina ägg blir antingen för hårda eller förjävligt löskokta. Det är ju inte det att jag inte gillar löskokta men det finns verkligen en gräns på hur löskokta dem får vara. Alltså, de får inte vara så löskokta så att vitan också är lös, knappt kokt. Då börjar även jag tycka att det är grymt äckligt.



Igår var jag iväg och hängde på HG med Julia F och Ida samt några andra. Det var verkligen roligt och maten var väldigt god efter att inte ha ätit så mycket på hela dagen.

I morse var jag upp riktigt tidigt för att köpa biljetter till VSR, och ja jag fick tag några. Så det var verkligen toppen. Dock när klockan ringde i morse kunde jag för allt i världen inte förstå varför jag skulle upp, hade helt glömt bort biljettköandet.
Den här dagen kan alltså sägas gå i seghetens tecken, sov lite när jag kom hem. Drömde att jag hade den tajtaste bysthållaren (ett väldigt roligt ord), så tajt att jag började kvävas. Jag vakna till liv och insåg, jaha jag sover med BH på mig. Skönt! Tur att det inte var på riktigt.

Nu ska jag hoppa in i duschen för om lite mer än en timme ska jag sitta på bussen till Norrköping, det är en sen föreläsning där idag, 15 - 17, vilket innebär att jag kommer hem klockan 18. Blä! Men men vad gör man inte för att få kalla sig förskolepedagog.

Tjing!

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv... lalala lalaaaa!

FÖRÅLSKAD! eller ja förälskad men inte kär för min kärlek finns hos någon annan. Lars Winnerbäck, mmm, love it! Jag gillar verkligen hans nya skiva. Som bevis på hans överhet så fick han guldmicken i P3 guldgalan. Älska älska!
Jag får inte nog av han låt  "Jag får liksom ingen ordning på mitt liv", just nu har jag den som ringsignal på mobilen, dock kommer den aldrig så långt att jag får höra hans sång men melodin räcker för jag kan låten utantill i mitt huvud.

Idag på vägen till skolan i Norrköping, ja jag har blivit en bitter pendlare igen, så upptäckte jag en ny funktion på min Ipod. När man lyssnar på radion så kan man backa i den kanalen och lyssna en gång till på låtar som redan spelats under tiden som man själv har haft just den sekvensen. Toppen! Jag älskar det!

Ikväll ska jag ut och äta middag samt ta en öl med Ida och Julia från min grupp, det är så himla roligt att de hamna i samma grupp som mig. Jag får bara hoppas på att arbetet flyter på bra i gruppen.

Imorgon blir det upp tidigt för att köa till biljetter till festen nästa vecka, yay, vi ska vara där en timme innan biljetterna släpps vilket innebär klocka sju, uha. Men vad gör man inte för festernas skull.

Jag har tydligen haft fel angående när Clara och Björn ska ha inflyttningsfest, tydligen är det den 20 februari vilket innebär fest varenda helg. De ska ha fri tillgång på sprit, det bästa!

Nu ska här pluggas igen för om några timmar ska jag iväg och storhandla på Ica maxi.

Tjing!

Fääst!

Ja då är man verkligen tillbaka i Linköping igen, skolan har dragit igång för alla på universitetet och helgerna blir uppbokade långt i förväg. Ja me det menar jag att det är fester som planeras in bara för att man själv vill ha en fest.
Redan om en helg så blev det slagsmål över fredagen, men Julia insåg snabbt att hennes kalas får bli på lördagen med Melodifestivalen. Egentligen är det väl den bästa dagen för henne då detta faktiskt är hennes absoluta favoritdag, den dagen som Melodifestivalen drar igång, och alla oss andras värsta dag då vi måste vara tysta.
Så nästa vecka ser festschemat ut som följer:
Torsdag Kravall
Fredag fest hos Anders och Sara
Lördag Julias födelsedagskalas

Veckan därpå:
Lördag inflyttningsfest hos Clara och Kravaltinen

Mer fest blir det, jag ska ju själv boka in en helg med kalas dock känns det problematiskt då jag har två examinationer helgen efter att jag fyller. Åh jag som fyller så perfekt på en lördag.

I helgen blev det en lugn fredag med mobilen avstängd så att jag bara kunde vara med mig själv, jävligt skönt och avkopplande. På lördagen fick jag avnjuta en god middag med mina två favoritpersoner Richard och Julia. En riktigt god måltid; Ungspotatis, fläskfilé och hemmagjord rödvinssås, sallad och eget vitlöksbröd. Till maten drack vi ett gott rödvin. Till efterrätt åt vi chokladpudding med vaniljvisp. Ibland måste man få vara lite onyttig.
Efter maten gick vi iväg till HG och drack en öl och fortsatte snacka. Mycket trevlig kväll.
Jag och Richard avrunda natten hemma hos Emil och Lillvor med scones, te och en dansk film. Filmen påminner lite om silent hill men är inte alls på samma sätt. Svårt att förklara, den var skum helt enkelt.

Idag ska jag plugga, hålla tummarna för att Kurts operation går vägen och kolla på Paradise hotell.


Tjing!

Hemresa...

eh näe!

Det blir ingen hemresa pengarna finns inte, även fast mamma kan sponsra mig med 100kronor så finns det andra utgifter som måste betalas såsom ett busskort till praktiken, dem är verkligen inte billiga.
Jag har fått praktikplats i Norrköping, låååååångt bort, det tar mig totalt 1h 10minuter för mig från dörr till dörr. Jag kan åka campusbussen, den är gratis, men det spelar ingen roll för jag måste ända både åka buss och spårvagn i Norrpan. Så det krävs helt enkelt ett busskort.

Idag har jag pluggat aaasmycket, skrivit läslogg på en bok och läst ut en annan, imorgon blir det fortsättning följer på detta plugg.

Julia är riktigt skittråkig, hon pluggar å pluggar å pluggar å pluggar, visst att hon har en hemtenta som börjar imorgon och att hon sedan har en salstenta på torsdag samt att hemtentan slutar på fredag. Men jag då!
Jag pratar med henne även fast hon inte svarar, typ som att prata med sig själv. Åh jag får verkligen toppenbra svar från mig själv.

Examensarbetet står nästan still, vi väntar på svar från handledaren som ska ge oss mailadresser till lärare som vi ska kontakta. Sååå ja jag pluggar in nästa kurs litteratur, woppi hoo!

Jag prata med mamma idag och fick reda på att vi 80-talister tänker för mycket och läser in för mycket i vad andra säger vilket resulterar i att vi inte förstår varandra. Kan det vara så illa eller är det bara så jag fungerar?

Nu är det sent, dags att sova men först ska jag försöka få till min bajsbruna blogg!

Natti!

Status; Förhållande

Idag fick jag sms från min mamma där hon frågar om jag är singel, döh, nä jag har haft ett förhållande i snart 7 månader. Vad menar du?
Då måste jag ju även berätta att min mamma precis har skaffat Facebook, vilket aldrig kan bli bra. Detta innebär att hon kollar igenom alla mina bilder och läser varje hörn av min profilsida.
Vilket hon faktiskt har gjort sms.et kom för att hon läst på information om mig att jag har status Singel. Eftersom jag inte har någon större koll på vad som står där så hade jag inte en aning om att det stod att jag är singel.
Så nu vet alla att jag är i ett förhållande, gilla!

Jag läser en bok om hur man kan fånga lärandet , Att fånga lärandet heter den, där beskriver en tjej hur hon hamnar i ett flow när hon klarat av något nytt. Innan så känner man dock ilska och andra obekväma känslor. Men när man lyckas så är det ren lyckokänsla som gör att man kan fortsätta tillverka och skapa hur länge som man vill.
Efter att ha läst just den biten så tänkte jag att det var verkligen så jag kände när jag börja sticka mina sockor. Jag var rent utav frustrerad för att jag inte förstod hur man skulle sticka hälen, och inte förstod jag den där jävla beskrivningen heller. Jag var nästan beredd att ta första bästa tåg upp till Norrtälje för att lösa detta problem.
Skype var lösningen, en timme i samtal med mamma där jag visade upp vad jag inte förstod och läste beskrivningen för henne så kunde jag lära mig sticka hälar. Ren lycka kände jag och fortsatte sticka men så kom jag till hur man stickar tån och då hamna jag i samma problem igen dock kunde mamma och jag fixa detta via telefon den här gången eftersom jag nu hade lärt mig hur man läser ut förkortningar i beskrivningen.

Tack mamma du är en Ängel!

Sockorna blev en aningen förstora men funkar bra som hemmasockor.

Detta är resultatet:



Mitt nya projekt blir ett par lila sockor, dock har jag valt en str mindre stickor för att se om jag kan få ett par mindre.



Det är som det jag läser om, man måste testa sig fram för att lära sig.

Tjing!

Ny frisyr =)

Yeah, jag har klippt mig idag!

Väldigt nöjd med resultatet.



Lockarna fick falla av, fram kom det en rak frisyr som kräver lite omvårdnad men det är de värt!

Ikväll blir det en Maria- och Richardkväll, kvalitétstid med film och middag!

Tjing!

Mysdag!

Igår var jag hemma för att jag kände mig krasslig, låg i sängen nästan hela dagen förutom när Ricardo kom över och åt middag. Jag lagade köttsoppa (burksoppa) och pannkakor, det var verkligen supergott och väldigt längesen som jag åt det. Richard tentapluggar för fullt varje dag och jag går runt och väntar på respons från handledaren.
Detta har resulterat i att jag sover nästan hela dagarna och vaknar med uppsvällt ansikte.

Det är väldigt kallt i Linköping men kallare i Norrtälje, hihi, skönt att kunna ha det lite varmare.



Temperaturen inomhus är en lögn för solen låg på fönstret där den mäter. Dumt, jag skulle verkligen velat ha 31 grader inne, mmm Thailand!

Idag kom min kalender, yeah! Så jag har suttit och fyllt i födelsedagar, dock blev jag lite chokerad när jag insåg att jag börjat glömma datum på människor som jag alltid har kunnat. Jag skyller på Facebook!



Till lunch åt jag en ägg- och räkmacka, supergott! Mmm, det skulle jag kunna äta varje dag.

Just nu bakas det rågkakor, det behövs fler för jag och Richard äter upp de som ligger i frysen. Men det är ju det de är till för men det är inte jättekul att baka flera gånger i veckan.

Åh sega jag, måste få något att göra. Dock inte examensarbete, jag vill verkligen inte opponera eller bli opponerad på. Jag tycker sådant är så sjukt jobbigt, jag vill inte bli bedömd bara bli klar.

Ah ja nu ska här bakas ut bröd!

Tjing!


Nytt år!

Jag säger som alla andra har skrivit på Facebook, Det här är mitt år!

Det är det här året som jag längtade efter för fyra år sen, det är året som jag är klar lärare, redo att ta in de stora pengarna (får jag hoppas i alla fall).
Detta innebär dock att jag också måste söka jobb för annars blir det ju inga pengar. Tar det så fort examensarbetet är klart!

Jag har försökt strunta i nyårslöften i år men det sitter nog för inpräntat att man ska ha ett så jag bestämde mig för att skita i, "gå ner i vikt", "träna mer" etc. Jag satsar på att lova mig själv att försöka leva sundare och göra hälsosammare val.
En sak som jag kan säga är att jag hittills har tränat 2 gånger det här året, haha, klart man kan när året bara varat i 4 dagar. Toppen tycker jag!

Min plan är nu att träna 3 dagar i veckan, kanske lägga till en dag i veckan som jag går på Yoga men det får bli när knät slutar strätta emot så jävligt. Knät gör ont men inte lika ont som det har gjort tidigare och det är verkligen bra.

Igår kolla jag in nya schemat och insåg att det blir många dagar i Norrköping, men kanske inte så farligt. Vi har väldigt många VFU-dagar och det gillar jag verkligen, för jag vill praktisera mer än vad jag läser litteratur på skolan.

I två dagar så har jag bakat två olika sorters bröd och kardemummaskorpor. Jag har kommit fram till att det är så himla mycket billigare att göra brödet själv än att köpa skiten, sen så smakar det ju också väldigt mycket godare.

Ikväll blir det nog lite mys i soffan med Mister Gustavsson och en film.

Tjing!

RSS 2.0