Varför!?!?

Hur kommer det sig att den dagen man tänkt vara fin så ska det växa fram en illröd finne på hakan, den hade kunnat få sitta var den vill förutom i ansiktet eller på övre delen av ryggen!
Den kommer bli svår att sminka över också, dumma dumma dumma!

Ikväll ska vi i alla fall festa, dock ska vi färdas över halva Linköping och det är jag inte allt för pepp på nu när det redan på dagen är -10 grader ute. Hua!
Får väl ta med mig termobyxor så att jag överlever promenaden hem.


Gott Nytt år!

Puss på er alla som jag älskar!

God fortsättning och snart Gott nytt!

Så nu är julen över och snart även nyårsafton. Detta års nyårsafton firas i Linköping med Richard och några av hans kompisar.
I julklapp fick jag en nyårsklänning av Richard, den är verkligen toppenfin!



Ska sy in urringningen lite så den blir smakfull.

Igår skicka jag och Anna in vårt arbete till handledaren, förhoppningsvis tycker hon att arbetet är skitbra och låter oss gå upp på opponering. Får se när hon behagar ha läst klart arbetet, det är ju trots allt 172 sidor långt så jag förstår att det tar lite tid att fixa.

Nu på kvällen har jag flyttat in i mitt rum igen, gjorde det där som man borde ha gjort när man packa ner, slängt onödigt papper! Ja jag har suttit flera timmar för att gå igenom papper från 2006 och framåt, sorterat om och packat ner i kartonger. Det blir jätte bra dock ser de ut som kaos just nu i vardagsrummet. Jag har väldigt mycket med saker.



Tidigare idag så var jag ner på stan och fikade med Therese. Det är så himla roligt att träffa henne för det är upplagt för att man ska känna sig piggare och gladare efter att ha hängt med henne. Jag fråga henne om hon vill hänga mig till Belgien i februari, det verkade positivt.

Richard kom över nu och vi ska kolla på film, prinsessan och grodan. Men först ska han träna sin arm och jag ska koka te.

Tjing!

Godkänd!

Det var en rackarns tur att jag inte anmälde mig till första omtentan i PA3. Det var tydligen så att det var en tjej som skrev på ett liknande sätt som mig, ett sätt som jag blev underkänd på. I alla fall så tyckte de andra tutorerna att den tjejen skulle bli godkänd för att det är innehållet som räknas och inte sättet som man skriver på. I och med detta så tyckte då min tutor att det inte var rättvist att jag blev underkänd på grund av skrivsättet när innehållet var godkänt. Yeah mig! Detta innebär att jag bara har examensarbetet kvar för att bli färdig lärare. Det ser väl relativt bra ut tycker jag med examensarbetet. Jag har skrivit om nästan alla texter så att de ska överensstämma med de krav som min tutor sa att man ska ha. Detta har jag även fått bekräftat från handledaren i examensarbetet också även fast hon inte har satt en kommentar på texten.

I förrgår gjorde jag min trip till Richard, det var dagen då det var snökaos i Sthlm. Det är såååå konstigt att snön lyckas chocka en hel stad varje år. Det är ju som att Stockholmarna inte har kört i snö tidigare. Här är ett tips; kör lite långsammare än vanligt, gasa inte upp för hårt så att däcken slirar för detta kan medföra att vägen blir väldigt hal tills nästa bil kommer körandes vilket kan ge resultatet köra av vägen. Sedan är det också väldigt bra att inte bromsa in för snabbt heller då detta ger samma resultat som att gasa för hårt. Håll avståndet!



Igår fick jag en chock; Saab är nedlagt, ingen mer min favoritbil! Ah hur ska detta gå när jag ska köpa bil?
Jag får köpa Volvo helt enkelt, har blivit lite fäst vid dem också, det löser sig nog.

Ja just det, i förrgår var jag, Richard, Richards lillasyster Lovisa och henne kompisar i våg och kolla på några från Idol. Det var trevligt att få gå i affärerna och sedan lyssna på musiken.



Senare idag ska jag iväg på Julbord med jobbet, det ska bli riktigt trevligt. En sväng fram och tillbaka till Åland med Rosella.

Tjing!

Schnö!

Det är så mysigt med snön som ligger här på backen utanför mitt fönster, jag vill verkligen att den ska ligga kvar till julen. Det kommer den säkert inte göra men man kan ju önska sig det.



Det är så skönt att få sitta inne när det är -5 grader ute.

Idag ska jag äntligen få ta av bandaget, det täcker nästan hela benet på mig. Ikväll får jag även duscha hela kroppen och tvätta bort det intorkade blodet på knät. Jag ska bli så fräsch!



Så här då mitt ben ut och ikväll ska det bort, yes!

Vid halv fyra tiden idag ska jag åka till Richard. Vi ska iväg tillsammans med Richards lillasyster och kolla på Idol-vinnnaren. Det ska bli kul att få göra något annorlunda. Jag behöver verkligen ett break i examensarbetet.

Tjing!

En lång dag!

Jag vakna tidigt idag och försökte verkligen att somna om men tji fick jag, låg i alla fall kvar i sängen till klockan åtta. Gjorde ett försök att duscha, gick faktiskt ganska hyfsat, lutade mig på ett knä och tog stöd av badkarskanten. Så idag har jag faktiskt känt mig riktigt fräsch. Knät värker till och från, det är svullet och klickar konstigt men det kommer ju bra det vet jag.
Jag gjorde mina övningar som doktorn givit mig, efter känns knät alltid lite lättare att gå på, jag kanske skulle börja göra dem mer ofta?

Åt min supergoda och nyttiga grötfrukost för att direkt efter sätta igång och skriva men det har gått väldigt trögt idag. Hitta motivationen genom att åka ner på stan och äta en lunch med Tove och Malin. När jag kom hem flöt det på bra igen, jag tror att jag kommer bli klar med större delen av litteraturgenomgången idag.

En rolig grej som hänt idag är att jag har fått min nya kamera Canon ixus 100 is, den är svart och tar väldigt bra bilder. Får se hur det blir sedan när jag tar bilder på fester.


Det är så konstigt att det flyter på så himla mycket bättre när jag skriver på bloggen än när jag skriver på rapporten men det kanske är för att jag slipper ha referenser till allt jag skriver. Jag börjar bli jävligt trött på att skriva om litteraturgenomgången, jag vill verkligen att handledaren godkänner den på en gång så jag slipper skriva om den en gång till.

Jag och Perra åt bakad potatis till middag med skagenröra, det var verkligen gott. Men jag tycker nog ändå att potatis med bregott är godare. Det blir lite skum smak när skagen blir varm av potatisen.
Apropå mat så måste jag dra ner på intaget, behöver jobba på att komma i min jeans nu. Efter Thailand så kommer inte jag i ett enda par, snyft! Men det är ju mitt eget fel så då får jag försöka ändra på kosten och börja träna när jag kommer ner till Linköping efter jul.

Jag satsar på att försöka åka ner den 27:e december så att jag kan jobba med examensarbetet.

Nu ska jag försöka skriva klart så jag kan ta lite ledigt ikväll.

Kram

En vecka sedan värmen

Nu har jag varit hemma i en vecka eller igår hade jag varit hemma i precis en vecka. Denna vecka har varit fylld med händelser.
Måndagen:
Blev hämtad av mamma på Arlanda, planet hem var lite försenat men inte allt för många minuter. Hem till mammas lugna hem. Fick grönsaker och dipp till middag, jag var i himmelriket! Slockna på soffan kl 18, blev väckte tre gånger men inte till något resultat.

Tisdagen:
Börja dagen med gröt, mmm havregrynsgröt, sedan ägnade jag några timmar åt examensarbetet. Mitt på dagen åt jag lunch med Tove nere på staden, mitt favoritställe naturligtvis Lantkrabban och jag åt det jag alltid äter Ceasarsallad. Hem från staden för att fortsätta med examensarbetet, plockade ihop det och skickade in det till handledaren.
På kvällen blev jag bjuden hem till Tove där alla mina Norrtanvänner var, riktigt mysigt!

Onsdagen:
Upp tidigt, jag och Perra hämtade Jenny ute i Kapellskär för att sedan vända bilen söder ut mot Stockholm. Jag och Jenny blev avlämnade på Centralstationen och där påbörjade vi resan ner till Linköping med x2000. Det som var lite skumt var att jag hade bokat min biljett ner den 3 november och Jenny dagen innan vi åkte. Vi fick sitta bredvid varandra. Sjukt mysko men riktigt trevligt. Eller nja jag blev ju åksjuk efter halva vägen.
Direkt när jag kom ner så var jag iväg på ett möte med min tutor där jag fick handledning på mitt underkända arbete. Riktigt bra!
Sedan ringa jag Richard så vi kunde träffas, det var så himla bra, jag kunde knappt hålla fingrarna i från honom. Jag kan inte förstå att sex veckor kan kännas så kort men ändå så himla långt. Vi lagade middag och kramades resten av dagen.

Torsdagen:
Fortsatte med examensarbetet typ hela dagen. Lagade julmat och gjorde julgodis till festen dagen efter.

Fredag:
Hann knappt med någonting, skrev lite på examensarbetet. Var upp på universitetet och kollade på luciatåg. Hem hämtade stolar och bord från alla håll. Möblerade om lägenheten till julfesten som vi hade på kvällen. Lagade mer mat, dukade och hade en riktigt mysig kväll med alla Linköpingskompisar.

Lördag:
Tog det lugnt, skrev på examensarbetet och var iväg en sväng hem till Robin på glöggfest. Det var trevligt men jag kände mig lite opepp när jag visste att jag behövde skriva på examensarbetet dagen efter. Det blev en tidigt kväll. Somna på Richards soffa.

Söndag:
Gick upp tidigt, började skriva på examensarbetet, kom en bra bit. Vid femtiden kom mamma ner så då lagade vi en middag med allehanda julmat, pizza och nylagade hamburgebiffar. Det blev rester helt enkelt men det var väldigt gott.

Måndag:
Gick upp tidigt för jag skulle operera knät, kände mig inte alls nervös. 8.20 kom jag in i operationssalen och fick frågan om jag ville sövas eller bara få lokalbedövning. Läkaren valde att jag skulle sövas. Sagt och gjort så sov jag och vakna upp en timme senare med ett paket runt knät. Det gjorde ont så jag fick tabletter på en gång. Efter besöket på sjukhuset fick jag åka hem, det var bara att ställa sig upp och promenera där ifrån.

Det var inget fel i knät, det ligger ytligt vilket innebär enligt läkaren att jag kommer bli av med det men att det kan ta upp till två år innan det är borta. Typiskt obra!

Efter sjukhuset åkte vi hem till mig, packade och började färden mot Norrtälje.

Väl hemma la jag mig på soffan och sov, vilket är mitt vanliga tillstånd runt 19-20 tiden, då somnar jag om jag inte pillar med något för att hålla mig vaken. Det värsta är att jag sover så hårt att jag blir helt borta. Jag tror att det är Jetlag fortfarande.

Tisdag:
Idag har jag pluggat hela dagen. Det går verkligen bra för tillfället, vi har också fått tillbaka examensarbetet från handledaren och det såg bra ut men mycket småsaker som ska ändras.

Ikväll blir det den tredje filmen av Stieg Larsson, ska gå på den med mamma och moster, lite avslappning behöver man.


Tjing!

Ojojoj Bangkok

Ja jag måste ju erkänna att Bangkok inte ligger på min toplista över huvudstäder, nog för att jag inte har varit många men utav de jag varit i så är den här sämst.

Igår gick jag och Jenny på bio, vi såg New moon, haha, vilken tonårsfilm! Det fanns episoder i filmen där jag skratta så mycket bara för att det var (som Richards lillasyster säger) så himla Fjortis. Jag är verkligen glad att det är så billigt att gå på bio här i Bangkok, vi betala knappt 30 kr för biljetten.
När filmen var slut så gick Jenny och jag ner till en taxikö på MBK stod där i 40 minuter och sen sa vakten att "Nej men nu är det stängt, gå ut och hitta en egen taxi." Jaha, så det var ju bara att gå ut från byggnaden. Utanför så blev vi erbjudna huttlösa priser på taxi, och efter att ha åkt till varuhuset för 80 bath så ville vi ju inte åka där ifrån för 200 bath. Vi försökte med alla bilar att få taxameter vilket de egentligen ska köra efter men alla bara vinka bort oss. Vi försökte väldigt länge, helt plötsligt stod det en kvinna brevid oss som skällde ut alla chafförer som nobbade oss. Hon försökte verkligen hjälpa oss, men insåg snabbt att all var idioter eller muslimer som hon kalla det. För enligt den här kvinnan som hjälpte oss så fanns det bara vissa bra människor och de var inte muslimer eller kom från södra asien.
Hon tog med oss på en promenad längre bort där hon stoppa en taxi och förklara för oss att det var en riktigt hygglig man och att vi i fortsättningen skulle satsa på buddhister som kör taxi.

Idag började vi dagen med frukost klockan 7.45 för att sedan åka till Thack to thack, Bangkoks stora helgmarknad. Jag tror att det är runt 1000 stånd där med alla möjliga prylar. De säljer till och med hundvalpar där, fast enligt svenska mått mäta inte gamla nog för att lämna sin mamma. Lite hemskt att se men ändå roligt på något sett att få klappa på dem. Efter 4,5 timme där så åkte vi till MBK för att äta på donken, vi är så trötta på Thaimat så vi åker långa vägar för att få äta mat som vi vet vad det är. Ja vi är skittråkiga men lång tid med samma mat gör att man vill äta känd mat.
Efter lite mat i magen så åkte vi hem till hotellet där jag kolla på en film och packa om i min väska så att jag fick plats med alla nyinhandlade saker.

Ikväll så var vi tillbaka på MBK för att äta middag, det blev ytterligare ett känt ställe, på Pizzahut och det var verkligen god mat. Efter lite prat så kom vi fram till att vi skulle nog gå och se en film vilket vi gjorde. Vi bokade vip-biljetter, vilket innebär att man får en drink innan bion börjar, får godiset serverat vid platsen, en skön fotölj att sitta i och en filt utifall att man fryser, vilket man gör.
Det har verkligen varit en riktigt rolig kväll!
Och det stämmer att det är enklare att ha en kille med sig när man åker taxi för det var inga problem att få tag på en ikväll när Gustav och Stefan var med.

Snart åker Jenny, det är verkligen tråkigt, ja jag vet att jag åker om precis ett dygn men jag blir ju lite själv ju och jag gillar sällskapet.

Idag fick jag ett mail, eller det kanske var igår men jag såg det idag, från Tove. Det var verkligen roligt att höra från henne, det var så länge sen.

Nu blir det sängen eller kanske lite sitta snack med Jenny innan hon far.

Tjing tjong plong!

Sitter i MBK och surfar

Ja da ar man i Bangkok da. Jag ar astrott, vi har varit pa MBK i flera timmar. MBK ar ett jattestort varuhus dar man i praktiken kan kopa allt. Jag har handlat en jacka till mig sjalv, en julklapp till Julia, en mascara (som skule ha kostat cirka 190kr men har bara 40kr) och tva par flip-flop till mig sjalv. Fantasin till julklappar finns inte, hittar ingenting. Sen har jag upptackt att jag tycker allt ar skitdyrt aven fast det kanske bara ror sig om en hundra kronor sa tycker jag att det ar dyrt. Dumt!
Jag och Jenny ska ga pa bio ikvall, det ska bli mysigt, sen efter det sa blir det raka vagen ner i sangen. For forsta gangen pa 6 veckor sa ska jag sova i egen sang, far se hur det gar. Kanske ramlar ur, haha.

Igar innan jag gick hem for att klippa mig sa stanna jag till pa mitt massagestalle och fick en present av en av tjejerna. En halsduk! Det blir ju jattebra nu nar det ar sa kallt i Sverige. Sa nar jag kliver av planet pa arlanda sa behover inte jag frysa i alla fall!

Nu tar internet slut!\\

Tjing!


Sista dagen på stranden

Vakna morgonen av att Jenny kolla ut genom fönstret, jag såg sol men i alla min morgondimma så såg jag den enda blå strimma på himmeln. Och nej sista dagen på Lanta började inte med sol, här var det mulet.
Jag och Jenny åt frukost på Thaiskolan, sedan gick vi en sväng till resebyrån och bokade transfern som går halv sju utanför vår skola. Usch sååå jobbigt, men vi får det positiva i det hela, vi får ju faktiskt en hel dag i Bangkok.
När vi klev ut från resebyrån så började solen titta fram och vips så var det blå himmel och sol! Toppen för då kunde vi jobba lite på vår bränna för det lär ju inte hända i Bangkok.
Vi var på stranden enda tills det kom in de mörkaste molnen över Lanta så då gick vi iväg och gick på skönhetsbehandlingar resten av dagen.
Jag har fixat fransk manikyr, fått massage och klippt mig. Att klippa sig kosta cirka 40 kronor så då måste man ju passa på att göra det.
Hos frisören fick man håret tvättat och masserat, de hade en säng som man låg på under tiden som ens håret fick behandling. Inte som när man tror hos den svenska frisören att nacken ska gå av på grund av den obehagliga vinkeln på kroppen. Efter tvätten gick man i väg och satte sig i en mjuk stol och fick frågan, You want to look sexy or sweet? Haha, självklart valde jag ju sexy! Resultatet blev riktigt bra, mitt trassel är som borta.

Imorgon bär det av till Bangkok och där ska shoppas, jag har 7 kilo vikt kvar att fylla innan jag kommer hem.

Tjing

Ps. många pussar till en viss person, du vet vem du är!

RSS 2.0