Glad brud!

Igår fick jag prata med Richard en hel halvtimme, dock med lite avbrott  på grund av internet men i alla fall. Idag blev det ytterligare en halvtimme. Det är så himla skönt att se och höra honom även fast han ibland ser ut som en megabitgubbe från något gammalt tv-spel. Han är nyopererad och det är så skönt att allt gått bra!

Idag har jag legat på stranden och glassat hela dagen lång, hade solskyddsfaktor 50 på mig vilket resulterade i att jag inte har fått någon färg alls, verkligen toppen! Bland alla på skolan så är jag helt klart den vitaste av dem vitaste, blä tråkigt. Men imorgon ska det bli andra bullar, har tänkt ligga ytterligare en dag på stranden med ex-arbetet och ha solskyddsfaktor 25 istället, ska dock akta mig för att bränna mig för jag vill inte bli röd som en kräfta utan jag vill bli brun.

Det var väldigt varmt på stranden och jag behövde något för att skydda huvudet så jag gick en sväng till en liten butik i närheten för att köpa en hatt, men Hi there cowboy det fanns bara cowboyhattar och det är verkligen inget för mig. Det är något som min mamma skulle kunna fixa att ha på sig.
Jag hittade i alla fall en schal, jag fråga vad den kosta och kvinnan svara:
- 250 bath
Jag fundera och sa att det är för mycket och pruta ner det till 200 bath, kvinnan skratta och tog mitt erbjudande. Jag har nog antagligen blivit lurad igen. Så går det när inte Jenny är vid min sida när jag ska handla. Jag fick till och med betala 20 bath istället för 14 bath för vattnet, surt men men, det handlar verkligen inte om många kronor då 20 bath är cirka 4kr.

Nu på kvällen har det varit Halloweenfester överallt i stan, jag sminka upp mig lite men inte mycket mer. Maria som jag brukar äta middag med klädde ut sig till en fallen ängel med vit klänning, svarta vingar och svarta linser. Det blev en häftig kombo.
Vi träffades ett gäng på stranden och åt middag för att sedan åka iväg till en bar där de hade en utklädningstävling. Det var ganska många häftiga utklädnader.

Snart blir det kudden och lite chatt med mamma!

Tjing på er!

Bilder från Thailand



Mitt rum, jag sover till höger.



Hallen och toan är till vänster



Utsikten från mitt rum, runt kl 18.00





Min väska som jag köpte andra dagen




Jag i min nya klänning




Utsikten på baksidan av huset





Min röda fara, det är en halvautomatiska moped




På skolan brevid kan man köpa frukttalrik med hjärtatformade melonbitar, lovely!





Det här är Maria som jag äter middag med varje kväll





Och så Jenny igen, vi åt middag på ett ställe där fruit shaken smaka ris, blä!





På kvällen åkte jag Jenny och Anna ner till Sunset och hängde i en koja













Kvällen efter så var vi Sunset och åt middag, plus tog en drink men det smaka bara alkohol så jag håller mig nog till alkoholfritt för det är godast.





Här gör dem min mat






och här är slutresultatet, kyckling med cashew nötter, mums!



Första baddagen

Det är första dagen som jag vaknar och känner att jag har sovit riktigt bra i sängen. Gick ner till Lanta language center beställde en frukttallrik, fortsatte in till oss igen och gjorde i ordningen två mackor och köpte en Ice tea. Min frukttallrik kom samtidigt som Anna tittade in på skolan. Klockan tio rullade pluggandet igång och så fortsatte vi i 3 h tills lunch. Efter lunch gick jag och Jenny över till Anna och Stefans hotell där vi fick bad i poolen. Det var så himla skönt att svalka av sig i en pool och bara ligga och flyta runt på ytan. Jag och Jenny drog senare in till stan på jakt efter en mjuk kudde, efter en snabb koll på enda möbelbutiken så hitta vi en. Den kosta 50kr men va fan, jag ska ju sova skönt i 5 veckor till så nu är den inhandlad. Jag och Anna har fortsatt med ex-arbetet nu på kvällen. Jag skrivit och läst massor och Anna har fixat flera lektionsplaneringar. Imorgon tänker jag ligga på stranden för att börja kämpa på min bränna som inte finns än. Jag i och för sig fått lite sol på mig idag men inte så att man ser någon direkt skillnad. Ikväll blir det middag på stranden på Sunset, det ska bli superhärligt! Tjing på er!

Tre dagar i Thailand

När jag landa i Bangkok efter 9,5 h flygning var jag supertrött. Jag hade suttit brevid en philipin hela vägen och kunde inte förstå varför han blev så himla glad över att sitta just brevid mig. Nu vet jag eftersom Thailändare är superfashinerade av vita människor. Ett tag hade jag tankar om att han skulle kidnappa mig när vi väl kom till Thailand men så när vi gick av planet försvanna han snabbt.
Det första vi fick göra på Bangkoks flygplats var att bli fotade utan glasögon och hatt för att sedan gå vidare till immigrationen där dem stämpla en hel massa i passet och på alla papper dem fick tag på. Väl ute från tullen kunde jag hämta min väska för att sedan checka in den igen, dock på vägen upp till där jag skulle checka in slog jag av en doft som inte var så trevlig. Kattmat tänkte Thailändsk den va. Uh, och det värsta var att jag var hungrig när jag klev av men jag tappa snabbt aptiten. Som tur var så var det bara på ett ställe maten lukta kattmat. Till frukost/lunch blev det anka och ris, jättestark mat men det gick ner.
Eftersom jag hade sex timmar till nästa plan gick så var jag tvungen att hitta på något att fördriva tiden med men som sagt det fanns inte så mycket att göra och med tanke på att jag var så trött så var fantasin låg. När det bara var två och en halv timme kvar så hitta jag ett spa så där tillbringade jag en timme med fotmassage och ryggmassage för bara 380 bath (cirka 60-70kr), toppen!
Sen blev det lite stressigt upp till planet för att kliva på, väl på planet så fick vi en majskaka (asäcklig) och kaffe plus en dessert(smaklös gele i en liten smörbytta).
På Krabis flygplats blev jag upphämtat av en bil som körde mig till Koh Lanta, det tog 2 h att åka hit där jag är nu. På vägen såg jag två elefanter på ett flak och en apa. När bilen rullade in till skolan så satt Jenny och Anna och väntade på mig, så skönt!

Första kvällen så regna det så vi fick äta middag på en restuarang här brevis skolan, västerländsk som jag är så beställde jag in en hamburgare med pommes, hamburgaren såg ut att ha ett eget liv så jag åt bara brödet och pommes sedan blev det hem snabbt i säng för mina ögon höll på att slå igen hela tiden som vi satt och åt.

Andra dagen så vakna jag efter att ha sovit 13 h så drog jag och Jenny in till Saladan, vilket är staden på Koh Lanta, där åt vi kyckling och ris till frukost, gick en sväng på stan och inhandlande flip flops, klänning och en väska till mig, det kostade runt 100kr kanske, billigt och bra.
Här nere är det flip flops som gäller för man måste ta av sig skorna innan man går in i butiker, resuaranger, barer och här hemma på skolan, enkla bra skor i the shit.

Efter en sväng på stan drog vi hem igen och gick på ansiktsbehandling, det var jätteskönt men eftersom jag blev akut kissnödig var slutet en ren plåga.

Jag har hyrt moped så att jag slipper gå överallt, mycket praktiskt när man ska ta sig runt här på ön. Dock är trafiken livsfarlig så här är det en som kör med hjälm!

Mot slutet av kvällen åt vi mat på ett trevligt ställe och drog vidare till en bar där Maria (en annan Maria) skulle träffa en kille.
Här på skolan finns det runt 3-4 Maria och 3 Anna så det är lätt att komma ihåg namnen.

Jag och Jenny delar dubbelsäng det går jättebra men sängen är stenhård, jag och Jenny kom fram till att det är som att sova på ett trägolv som sviktar lite med ett lakan över. Kudden är också helt fruktansvärd, stenhård och oformbar. SÅ jag längtar hem till min säng!

Idag har det gått i pluggets tecken, jag och Anna har åstadkommit ganska mycket men det är fortfarande väldigt mycket kvar. Men vi har i alla fall gjort framsteg!

Nu ska jag och Jenny iväg och äta mat på stranden med Maria.


Jag skulle gärna lägga upp bilder på bloggen men internet är såå himla segt så det får bli en annan dag!

Tjing på er!

Flygplatsen i Helsingfors

Jaha och här ska jag sitta i bara fyra timmar, vad göra vad göra? Tur att det finns gratis internet på hela flygplatsen! Jag har upptäckt, vilket jag kanske redan visste sen tidigare, att det är väldigt dyrt på flygplatser. Jag tänkte köpa en ny bok att ha på planet men den kosta 12 e och det vill inte jag betala.
Det gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra att komma fram till Helsingfors, på planet serverades det en ostmacka med juice. Mycket gott tycker jag eftersom jag precis satt och tänkte att jag var lite småhungrig.
Åh en annan sak som jag bara måste berätta är att jag satt på samma plan somNanne Grönwall som också ska till Thailand! Haha, coolt tycker jag även fast jag träffat henne tidigare då jag jobba på en show i Norrtälje där hon uppträde.

Gud vilken morgon det var förresten! Jag och mamma kom 45 minuter innan dem stängde bagageinlämningen och fråga dem hur jag skulle checka in på Thai air men det var ingen som visste hur man skulle göra det. Jag får ta dte somen senare problem. Men mamma och jag jagade runt på hela arlanda även fast vi inte riktigt hade tid med det och än så länge har jag inte checkat in.

Jag behövde inte leta länge innan jag hitta en finsk flagga till min åvve men jag köper den nog på vägen hem för då ska jag vara här lika länge som nu ungefär. Då ska jag nog också inhandla Richards julklapp tror jag.

Ja jag får väl fortsätta surfa här då tills jag behöve räta en ordentlig lunch på en dyr restuarang.

Tjing på er!

Tårar faller läng min kind

Det blev ett besök till Märsta igår efter att jag varit hos Linnea och gratulerat henne. När jag kom till Richard blev jag bjuden på potatisgratäng och fläskkotlett, rödvin och en god muffin till efterrätt som Lovisa hade bakat.
Richard gav mig en present som ska hänga med till Thailand. Ett litet gossedjur, en hund med en röd tröja på sig där det står; One in a million, xxx <3


På kvällen blev det lite Two and a half men med Richards föräldrar och sedan direkt i säng.

I morse blev det frukost med Richards familj och sen snabbt bort till Arlanda. På väg till Arlanda pratade jag och Richard om resan och då började mina tårar rinna. Sex veckor är en väldigt lång tid att vara ifrån varandra, Nej inte en livs lång tid men det är en lång tid. Speciellt när jag och Richard träffar varandra varje dag och hörs på telefon minst två gånger per dag.
När vi stod på Arlanda så föll det massor med tårar, jag kommer verkligen sakna Richards kramar och pussar, att bara bli omhuldad av honom.
Jag brukar inte gråta lätt längre men när det kommer till människor jag älskar så kan tårarna komma lättare.
När bussen kom torkade jag mina tårar och hoppade på. Efter att ha åkt en bit fick jag ett sms från Richard där han skrev att det kommer gå bra och att han kommer att sakna mig, då kom tårarna igen.
Jag har till och med nära till tårar nu när jag skriver, jag är nog lite blödig just nu bara.

Aj ja, nu är väskan packad och biljetterna är fixade, jag har halvt om halvt checkat in, kopierat alla mina handlingar, fixat skype åt mamma (iaf försökt, hon fixa det till slut själv) och köpt de absolut sista sakerna som jag själv inte kan leva utan.

Imorgon klockan 10.30 lyfter mitt plan, sedan rapporterar jag från Koh lanta!

Tjing på er så länge!

2 dagar kvar till avresan

Nu är det bara två dagar kvar, det är nog inte så mycket som ska fixas innan förutom all shopping till mina kära vänner som befinner sig i Thailand. Resorb med apelsinsmak är redan inhandlad till Jenny, så nu är det bara Annas alla hundra saker, hihi! Godis i mängder och skvaller ska köpas och knäckebröd tror jag att det var! Finns tydligen inte i Thailand.
Jag tror att jag ska kolla på en bok idag som jag kan läsa på planet ner, håller just på att läser Ps, I love you på engelska men den håller på att ta slut, dumt.

Idag ska jag mysa med Richard, vi har inte riktigt bestämt om det ska vara här i Norrtälje eller i Märsta, vi får väl se vart det blir.

Jag har haft väldigt ont i ryggen de senaste dagar så nu när jag kom hem till mamma så fick hon knäcka ut ryggraden åt mig. Men vad det knaka, det lät som att hela ryggen rätades ut. Det känns dock mycket bättre idag.

Nu ska jag gå och sminka och klä på mig, ner på stan ska vi. Linnea har fyllt år och en present krävs tycker jag!

Tjing på er!

Glada nyheter!

Idag fick Richard sin tid till ortopeden, han ska opereras på måndag nästa vecka. Jag är så glad för hans skull! Synd bara att jag är i Thailand då och inte kan ta hand om honom efteråt.

Själv sitter jag med hemtentan och det går verkligen så där, det är så himla mycket med litteratur som jag inte har hundra procent koll på, vad göra. Jag har läst massor idag och imorgon får jag försöka skriva ihop något!

Richard var supergullig idag och jag var en häxa, han köpte vindruvor och cashewnötter till mig, han fick möta mitt pms-iga jag, dumma mig!
Men jag kommer sakna honom så mycket. Jag tror att det är därför jag ger så tvära vändningar.

Näe dags att fortsätta med tentan!

Tjing på er!

Oj oj bara 7 dagar kvar!

Ja nu är det bara sju dagar kvar innan jag åker, jag ska bara packa, städa, skriva tenta, vaccinera mig mera och pussa på Richard innan jag åker.

Idag hade jag fokus-semenarie i skolan, det gick riktigt bra! Igår fick jag mail från tutorn som berömde mig och jag citerar; "Jättebra Maria! Du har verkligen lagt ner tid på din text och gjort en bra jämförelse med en anna ledarstil."
Jag blev väldigt lycklig när jag fick detta resultat och idag på semenariumet så behandlade vi bara mitt fall, toppen som hollywoodfrun Maria skulle säga.

Idag fick jag reda på att vanliga influensavaccinet också fungerar mot svininfluensan så imorgon ska jag ta säsongvaccin istället för svinvaccin.

Datum till knäoperationen är satt, jag opereras den 14:e dec en vecka efter att jag kommit hem från Thailand. Ni får hålla tummarna för mig att det är en skada i knät för annars sitter smärtan ytligt och då går den inte att åtgärda.

Just nu sitter jag i Key för att skriva klart min KU 3, det handlar egentligen om fyra fem meningar till som ska skrivas men att skriva är inte min grej just nu, tappar alltid lusten när jag ska formulera mig. Att vara akademisk är fan svårt!
Richard sitter brevid mig och är duktig, han läser historia och det är en riktigt tung bok som han läser på engelska, stackARN.

Näe nu ska jag gå och köpa mig en burk vatten!

Tjing på er!

Tentaångest

Så då närmar sig veckan som jag trott varit så långt borta, på måndag drar tentaveckan igång med full fart. Första punkten är semenarie där diskussioner ska föras om massa olika fall, jag ska presentera min elev och sedan visa på hur jag tänker kring denne. Tisdag är det mer diskussioner och så släpper dem hemtentan kl 10 och då är det bara att masa sig hem och hoppas på att jag har läst tillräckligt för att klara av den. På fredag är jag ledig från kl 16.30 då hemtentan ska vara inlämnad.

Idag är det bara nio dagar kvar till Thailand, jag är inte nervös än men det kommer nog ju närmare resdagen jag kommer.

Förra helgen var jag på sjöslaget och parta loss, dock dog mitt partyhumör när vi klev på båten, blev bara opep. Jag börjar nog bli för gammal för studentfester, been there, done that! Det blev i alla fall lite bilder från sjöslaget och här kommer dem.



Det börja med samling utanför Ryds centrum



Min mamma sponsra oss med ett par superfina hattar



Jag ser inte allt för pigg ut.



Jag och Julia



Jag och min mans rygg!



Åh så har vi generalen.



Åh min älskling!



Emil passar också bra i kaptenmössan!



Man kan göra många roliga saker med våra mössor!



Anna och Maria var det full fart på hela natten lång!



Åh vad roligt det är att vänta på att få gå på båten!




Lagom pigg på morgonen efter.


Ön bakom mig är Vätö, där jag föddes!



Anna och Maria var också lagom pigga efter några få timmars sömn.



Fina Anna!



Maria passa på att sova lite när vi satt inne i rökrummet.


Igår var jag på faddertack, det slutat med att jag hängde i toan hela natten. Det var nämligen så att två personer just där jag satt inte kom och då blev det mer dricka över till mig, smart idé då att dricka den med men senare och idag känns det som den dummaste idén någonsin.
Så idag fick det bli bakispizza!

Ikväll ska jag och Richard hem till Emil och Lillvor för att kolla på en skräckis, hoppas jag kan sova i natt :S

Tjing på er!

Snabbvisit i Norrtan

Så då har man lyckats träffa nästan alla på mindre än ett dygn. Det var verkligen jättemysigt hemma hos Malin igår, hon och Magnus bor så himla fint. Jag vill också bo så!
Jag, Malin, Tove och Hannah drack te, åt äppelpaj med kokos och tittade på Idol, ett riktigt bra fredagsmys.
Innan träffade jag min kusin på ett snabb middag på Norrtälje pizzeria, dem kan verkligen göra sallader där, ibland kan jag längta hem bara pga det stället.

Idag började jag dagen med melodikrysset hemma hos mamma, efter en snabb dusch hoppade vi in i hyrbilen och for till Norsborg. (Perra har krockat deras bil därav en liten sketen hyrbil från mitt jobba.) Där lämnade vi av Perra på hans låtsaskrig och åkte iväg för att hälsa på min mormor på sjukhuset. Mormor fyller år idag och det var anledningen till att jag var hemma i sthlmstrakterna men min mormor har haft lite otur och dragit på sig gallsten vilket hon ska få operera bort nu på måndag.
Efter besöket på sjukhuset så gick jag och mamma på stan, där inhandlades många saker som mamma betalade, yeah! Dock upptäckte jag att jag har skaffat mig en större behind och det gjorde mig lite ledsen.
Mamma bjöd mig på middag på Texas longhorn, där åt jag en supergod ceasarsallad som förhoppningsvis var lite hälsosammare än vad en hamburgare skulle ha varit. Jag måste ju tänka på min rumpstorlek.
Efter middag gick jag och mamma på bio och såg The ugly truth, jätterolig film, jag skratta större delen av tiden. En tjejfilm, den hade all romantik som jag behövde just idag.

Just nu sitter jag på tåget ner till Linköping och ska få åka hem till min älskling, där blir det mysmys och sömn för imorgon ska vi iväg på sjöslaget, en stor studentfest ute till havs. Jag fick en hatt av mamma idag som kommer passa utmärkt imorgon då det är en vit hatt med ett ankare på, mamma köpte även en hatt i var till mina kompisar också, vi kommer bli så himla söta tillsammans.

Förra veckan var jag och Julia på en kurs, Mental träning för pedagoger, där träffade vi också Lillvor, det var en riktigt trevlig kurs. Jag fick lära mig massor med saker som jag kan ha användning av i mitt yrke. En sak som jag fick hjälp var att man varje dag ska tänka "Jag undrar vad som kommer att få mig att le idag?" så igår när jag satt på bussen till Norrtälje så tänkte jag på saker som får mig att le, så här kommer en lista:

- När Richard vänder på sig i sömnen och pussar mig i vändningen.
- Igår när jag reste på mig från sätet på tåget och upptäckte att jag visade rumpan, min klänning hade hamnat upp under jackan, för all biltrafik som åkte förbi tåget.
- När mina elever på praktiken sa att dem inte vill att jag ska sluta hos dem efter nästa vecka
- När eleverna uppskattade mina lektionsplaneringar och efterfrågade efter fler liknande övningar
- Mina fina vänner

Listan går att göra lång, det konstiga var att det igår var mycket lättare att komma fram till saker som fick mig att le. Jag borde ha skrivit ner det!

Jag längtar efter sängen just nu, blä för att sitta på tåget!

Nästa vecka ska jag till ortopeden igen, ska visa upp mitt knä som blivit sämre. Jag tror att jag ska försöka prata om att få något som kan stödja upp mitt knä eller om jag kan få en krycka så att jag slipper ta så mycket stöd på benen när det gör som ondast. Hoppas att vi kan hitta en medelväg.

Jag läste en artikel nu i veckan om vänskap i äldre ålder, jag kanske inte är jättegammal men jag kände mig ändå träffad. Den handlade om att en kvinna upplevde det som svårt att få vänner när hon nu blivit äldre, de gamla vännerna har ramlat bort. Iofs på grund av att de skaffat barn och hon inte hade det, dem hade inte så mycket gemensamt längre. Hon hade även flyttat från stad till stad och tappat kontakten med vänner från de andra städerna.
Hon som svarade på detta inlägg tog upp en bra tanke och det var att det räcker att ringa och prata i fem minuter för att upprätthålla en relation. Jag kan känna ibland att jag av lathet inte ringer till mina kompisar hemma för att det tar sådan tid men det gör det ju inte, det räcker med ett samtal där man frågar hur det är. Jag förstår ju att jag inte tillhör den närmaste relationen längre eftersom jag inte bor i samma stad och kan inte träffas och snacka vardagsprat så då får man nöja sig med att man hör hur läget är istället. Ibland känner jag avundsjuka när jag träffar kompisarna eftersom dem kan prata om saker som man själv inte varit med om och då hamnar man ju lite i utanförskap i sin vänskapsrelation, men det är bara att hantera.

Näe nog pratat, nu ska jag nog försöka sova lite som farbrorn brevid mig gör.

Tjing på er!

Praktik, träna, examensarbete, leva livet

Hur ska man hinna med att multitasking, efter praktiken är man helt död även fast jag bara har den ute i Malmslätt så känns det att man blir mentalt utsatt i sex timmar med eleverna.
Eleverna som förövrigt körde helt över mig igår när jag blev ensam med dem, det börja med bråk i hallen, fortsatte med lappar som gick runt så jag blev tvungen att ändra mina planer och ha samtal med tre av eleverna och sätta igång de andra eleverna med min plan. Det blev lite hattigt och oförståeligt vilket jag har sätt på resultatet men jag tror att man inte får förvänta sig allt för mycket av elever i den åldern. Idag däremot så var eleverna exemplariska mot mig men det kanske berodde på att deras lärare skällde ut dem efter noter på förmiddagen. Min handledare tycker att jag sköter mig bra, det är pyttesmå saker som jag glömmer och ibland säger jag fel ord som till exempel; Kan ni vara snälla att ta fram böckerna? handledaren tycker att jag ska säga; Ta fram böckerna så ska vi...., då förebygger man att eleverna säger emot mig. Än så länge har jag inte råkat ut för sådana elever som ifrågasätter mig.

Igår var jag på möte med en bibliotekarie, jag har ju känt att jag kört fast med examens-arbetet och att jag behöver hjälp och det fick jag utav henne. Bibliotekarien gick igenom olika sökmotorer och gav mig tips på ord som jag kan söka efter, jag kände mig verkligen på toppenhumör efter att träffat henne. Jag ska bara hinna ta tag i själva arbetet och läsa mer och leta efter forskning som passar vårt arbete och syfte.

Jag och Julia har börjat simma, vi var två timmar i badhuset, simmade, bastade och badade bubbelpool. Det var verkligen välbehövligt, min kropp har verkligen gjort ont efter massagen som jag var på förra veckan så då var det skönt att få sitta i värmen och mjukna upp lite i musklerna.

Nu bor Hilda med oss i lägenheten, hon är härlig och rolig tjej som pluggar jättemycket, själv blir jag bara trött av tanken på hur mycket hon räknar och läser, etc. Lärare har det nog lite slappare skulle jag tro även fast jag tycker att det är tufft att läsa PA3 och examensarbete samtidigt.
Det kändes som att jag var på väg att gå in i väggen, jag tappade helt livslusten, det var som att jag hakade upp mig på hur mycket det är som jag måste göra och inte kunde lösa det. Min kropp värkte bokstavligen när jag andades vilket kändes direkt obra. Nu när jag har haft kontakt med bibliotekarien och bokat möte med handledaren börjar det kännas bättre, men jag sitter fortfarande på massa stress i kroppen men det ska nog bli bättre när jag kommer till Thailand och bara har en sak att koncentrera mig på.

Men annars så är allt bra, Linköping är lite kallare men det hör ju hösten till.

RSS 2.0