Weekend till Phi phi

Som jag skrev förra gången så skulle jag ju åka till Phi phi och nu har jag varit där fredag till söndag.

Resan började med att jag och Maria blev hämtade utan för mitt hus. Vi fick åka bilflak till båten som skulle ta oss över till Phi phi. I hamnen mötes vi upp av Helen och Carro som också skulle med oss dit.
Båten var skramlig och väldigt varm. Helen och Carro var så trötta från dagen innan så de tog en tupplur i allt oväsen.



Som biljett på båten fick man en klisterlapp att ha på bröstet så att de på båten skulle veta var man skulle gå av någonstans.

När vi kom fram till Phi phi så gick vi raka vägen till vårt vandrarhem. Det var som en låda med flera rum i och en veranda ut mot stan. Eller ja vi bodde ju mitt i stan.

Så här såg mitt rum ut, enkelt och bekvämt för 300bath per natt (60kr).



Efter in-checkning gick vi alla i väg och åt mat på en liten restuarang, jag åt till allas häpnan Kyckling och cashewnötter, dock var den inte lika god som den är på Lanta.

När vi ätit begav sig jag, Maria och Maria ut på en promenad upp mot toppen eller som det kallas Wiew point där man kan kolla ut över hela Phi phi. Det var många trappor och jag tror inte att jag har svettats så mycket som jag gjorde på den promenaden.



När vi kommit halvvägs såg utsikten ut så här.



Det var otroligt vackert där uppe.

Väl uppe så kunde man kolla på ett kort över hur Phi phi såg ut efter Tsunamin slagit till över ön och sedan kolla på utsikten. Hade vi kommit lite senare så hade jag kunnat fotat solnedgången, men men en annan gång kanske.
Duktiga affärsmän som de är i Thailand så tog det enda fiket uppe på toppen rejält betalt för en liten flaska vatten, men vad skulle vi göra, törsten var väldigt påtaglig efter en lång promenad i solen.











På vägen ner såg jag den här roliga skylten och lödd rådet.





Helen som var med oss tatuera sig hela kvällen och natten så vi hängde en del på tatueringsstället.



Här sitter Maria och Malin.



Efter att varit hos Helen ett tag så gick vi iväg till en krog som inte skulle öppna förens dagen efter, där spelar ett band som har haft spelningar på Åland och Norrtälje.



Och nu har jag faktiskt börjat få lite färg i jämförelse mot tidigare.



Senare på kvällen gick jag, Maria och Annica ner på stranden och kolla på eldshowerna som verkligen finns överallt.



Dagen efter åkte jag, Maria och Annica ut på en båtutflykt, segla runt en ö.
Där besökte vi Monkey beach, där det bara bodde massa apor längs berget. Sedan fortsatte trippen mot en klippa där man kunde hoppa ner ifrån, det var tio meter högt. Vi stannade på en plats och snorklade, det var verkligen jätteroligt att se alla olika fiskar. Dock upplevde jag skräck när jag såg svarta taggborrar som tydligen är farliga. Blir man stucken så får man inte ut taggen, huha.
Det sista vi gjorde var att besöka Maya bay där filmen The beach är inspelad, vi gick i land och promenerade till stranden där svensken blir uppäten i filmen.
Hela utflykten avslutades med ett kvällsdopp och ett foto taget från masten.



Från den här hamnen blev vi hämtade med båten.



De läskiga aporna som kunde bitas, jag höll mig på långt avstånd.



Jag hade nog också hoppat om det inte hade gjort så ont i knät den dagen.




Annica och Maria som åkte båten med mig.




Maya bay där filmen The beach spelades in. Det var så himla fin sand där och vattnet var riktigt varmt.



Sista bilden för dagen.

Nu dagarna efter så har jag pluggat och solat på stranden. Brände mina ben och min mage, det gör lite ont när man drar på sig kläderna men men.

Igår åkte jag ner på stranden för att ligga i en träkoja men så fort vi kom ner så började värsta ovädret. Så jag satt i ren skräck och lyssnade på åskan och hur regnet smattra mot taket på kojan. Jag gillar inte åskan när jag är hemma i Sverige i ett hus och nu satt man nere på en strand i tron om att jag skulle dö. Men jag överlevde som tur var, dock så blev jag fast där nere hela dagen eftersom det regna hela tiden.
Det var lite roligt för personalen på Thai cat berätta att det skulle komma två skurar och det gjorde det men i långa perioder.

När jag kom hem på kvällen och kolla min mail så hade jag fått mail från humsam-biblioteket som säger att jag har glömt lämna tillbaka en bok. Men jag har inte lånat den boken, känner verkligen inte igen varken titel eller omslag. Så idag blir det nog mer tjafs med dem och plugg.

Pling plong





Kommentarer
Postat av: Astrid Bolund

Tycker om det du skrivit! Spännande att se en del nyttiga saker och inte endast det vanliga grejerna som man kan läsa om varje dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0