Nigellas långstekta kyckling



1 st kyckling, stor, (helst Bosarps eko) eller kycklingklubbor 1 st vitlök(ar), hel 2 st citron(er), helst ekologiska 0,5 dl olivolja salt och peppar 1 kruka(or) timjan 1,5 dl vitt vin, torrt

Tillagning 2 timmar 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. 3. Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar. 4. Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme. 5. Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig. 6. Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad

Svärmor kommer på middag, hoppas denna rätt blir god. Ingenting som jag lagat den här veckan har jag lyckats med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0